Spectacol aniversar, la Constanța. 138 de ani de la înființarea Crucii Roșii Române

81
Spectacol aniversar, la Constanța. 138 de ani de la înființarea Crucii Roșii Române - crucearosieoctavganea1373091833-1404477254.jpg

Articole de la același autor

Societatea Națională de Cruce Roșie din România sărbătorește, astăzi, 138 de ani de istorie și activitate umanitară. Cu acest prilej, în această seară, filiala Constanța sărbătorește printr-un spectacol închinat voluntarilor. Evenimentul va avea loc la Maritimo Shopping Center, începând cu ora 18,30.

Invitatul special al spectacolului este Chris Oliver. De asemenea, vor mai urca pe scenă Denisa Ștefania Lucan, Rodica Rodion, Dorin Gal, Lucian Colareza, Sorin Șuteu, Iany Gaba și Ansamblul "Avlia", Clubul de dans "Dino", trupa de balet "Atitudine", New Force of Dance și ansamblul de dansuri dobrogene de la Școala nr. 1 "George Enescu" din Năvodari, coordonat de Iulia Sandu.

Pe 4 iulie 1876, lua ființă Societatea Națională de Cruce Roșie din România în incinta Spitalului Colțea din București. Printre semnatarii actului de înființare a Crucii Roșii Române, se regăseau importante personalități ale vremii: Dimitrie Ghica, Nicolae Kretzulescu, George Gr. Cantacuzino, C.A. Rosseti, Ion Ghica, Dimitrie Sturza, Gr.G. Cantacuzino și Dr. Carol Davila.


De-a lungul istoriei sale, Crucea Roșie s-a dovedit a fi un important simbol al speranței și alinării pentru cei aflați în nevoie. Un suport de nădejde pentru țară în perioadele de nesiguranță și suferință, Crucea Roșie Română a intervenit ori de câte ori România s-a confruntat cu război, epidemii sau dezastre. Astfel, Crucea Roșie Română a fost activă pentru a ușura suferința umană. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3779 secunde