SPIT Constanța. Cum se emit deciziile de impunere pentru anul fiscal 2024

306
SPIT Constanța. Cum se emit deciziile de impunere pentru anul fiscal 2024 - spit-1707990286.jpeg

Articole de la același autor

Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța emite și comunică anual deciziile de impunere ce conțin cuantumul impozitelor și taxelor locale datorate în anul fiscal, de către persoanele fizice și juridice.

Deciziile de impunere sunt acte administrative emise și comunicate în conformitate cu prevederile art. 46 și art. 47 din Legea 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, în baza informațiilor din declarațiile fiscale depuse de către contribuabili, reprezentând și înștiințări de plată, conform art. 95 alin. (6) ale aceluiași act normativ.

Astfel, instituția informează contribuabilii asupra faptului că decizia de impunere este emisă și comunicată, indiferent dacă au fost achitate impozitele și taxele ce fac obiectul acesteia, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

Reprezentanții SPIT Constanța reamintesc, pe această cale, că pentru achitarea integrală a sumelor datorate bugetului local până la data de 31 martie 2024, se acordă bonificații de 10% pentru persoanele fizice, respectiv 5% pentru persoanele juridice din cuantumul impozitului/taxei pe clădiri, impozitului/taxei pe teren și impozitului pe mijloace de transport.

Având în vedere faptul că, data de 31 martie 2024 este zi nelucrătoare, termenul scadent se prelungește până la sfârșitul primei zile de lucru, următoare termenului scadent, respectiv data de 1 aprilie 2024. Modalitățile de plată a impozitelor și taxelor locale, puse la dispoziție, pot fi consultate pe site-ul instituției, secțiunea Servicii online/Modalități de plată. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5636 secunde