Metodele de plată pentru taxa de afișaj în scop de reclamă

115
Metodele de plată pentru taxa de afișaj în scop de reclamă - spit-taxa-afisaj-1707736522.jpeg

Articole de la același autor

Reprezentanții Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța informează că taxa pentru afișaj în scop de reclamă și publicitate este plătită de către utilizatorul final al unui panou sau afișaj sau a unei structuri de afișaj pentru reclamă și publicitate. Aceasta este calculată anual prin înmulțirea numărului de metri pătrați sau a fracțiunii de metru pătrat a suprafeței afișajului, cu suma stabilită conform Anexei 4 Cap. II din HCL 339/2023 pentru stabilirea impozitelor și taxelor la nivelul municipiului Constanța aferente anului în curs.

Impunerea la plata taxei se face în baza unei declarații ce trebuie depusă în termen de 30 de zile de la data amplasării structurii de afișaj sau de la data intervenirii oricărei modificări care conduce la recalcularea taxei, la care se atașează documentele justificative, care să ateste data amplasării. Este vorba despre procesul verbal de recepție la terminarea lucrării, factura de achiziție, procesul verbal privind montajul și orice alte documente prin care se poate stabili cu exactitate data amplasării. Depunerea declarațiilor cu informații eronate, nedeclararea în termen de 30 de zile a modificărilor intervenite care conduc la recalcularea taxei, precum și nedeținerea autorizațiilor de construire/desființare/avizului eliberat de Primăria Municipiului Constanța, constituie contravenții. Acestea se sancționează cu amendă de la 683 lei la 1.366 lei.

Formularul tipizat și documentele justificative necesare impunerii la plata taxei se regăsesc online, accesând site-ul instituției, secțiunea „Persoane Juridice” – „Documente declarare”/„Taxa pentru afișaj în scop de reclamă și publicitate”. Acestea pot fi depuse online pe site-ul www.spit-ct.ro, cu autentificare sau prin email ori poștă la sediul agențiilor fiscale. Adresele disponibile sunt următoarele: Agenția fiscală nr. 1, Centrul Comercial TOM, stand B6b, [email protected]; Agenția fiscală nr. 2, Str. Nicolae Grindeanu nr. 66, [email protected]; Agenția fiscală nr. 3, Str. Ștefan cel Mare nr. 36-40 (Centru Comercial Tomis Mall), [email protected]; Agenția fiscală nr. 4, Str. Soveja nr. 104, bloc nr. 44, parter, e-mail: [email protected]; Agenția fiscală nr. 5, Bd. Alexandru Lăpușneanu nr. 116C (City Park Mall), [email protected] și Agenția nr. 6, Bd. Tomis nr. 112, e-mail: [email protected].

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.455 secunde