Taxă pentru românii care își petrec vacanțele în străinătate? Reacţie vehementă a Federaţiei Patronatelor din Industria Ospitalității!

816
Taxă pentru românii care își petrec vacanțele în străinătate? Reacţie vehementă a Federaţiei Patronatelor din Industria Ospitalității! - besttimetovisitgreeceoiavillage-1695798855.jpg

Articole de la același autor

Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) propune ca turiștii români care își petrec vacanțele și concediile în străinătate să plătească o taxă. Concret, românii care își fac concediile în străinătate ar putea plăti o sumă suplimentară în momentul în care își cumpără vacanța. Noua taxă ar urma să se adauge taxei turistice aplicată de către țara de destinație.

 

În replică, Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR) se disociază ferm de propunerea avansată în mass-media de către FPTR , de impunere a unei taxe de promovare a turismului românesc, asupra turiștilor români care călătoresc în afara țării!


„Nu am făcut parte din nici un grup de discuții sau întâlniri pe această temă și nu susținem, în nici o variantă, o asemenea propunere. FPIOR reprezintă mii de operatori Horeca din 18 județe ale României - destinații turistice româneşti și susține şi promovează interesele industriei ospitalității din România - dar libera circulație a cetățenilor români este un drept fundamental si care nu poate fi «amendat» sau sancționat. Destinațiile de vacantă românești trebuie să concureze între ele în preferințele românilor si se află in mod liber si necondiționat în concurență cu destinațiile externe. Nu putem sancționa turistul român pentru că alege Turcia sau Grecia, în timp ce autoritățile locale şi centrale şi chiar şi unii dintre operatorii privați nu reușesc să coaguleze strategii de dezvoltare şi promovare a turismului în Destinațiile românești şi - mai grav, o strategie la nivel național”, susţine Valentin Șoneriu, Preşedinte FPIOR:

De asemenea, Corina Martin, Secretar General FPIOR, a punctat: „Inadmisibil să ne gândim să sancţionăm turistul român pentru ineficiența statului de a atrage turişti în România. Ne opunem categoric unei asemenea propuneri! Considerăm că este misiunea şi răspunderea Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului, în coerență şi permanent dialog cu Organizațiile de Management al Destinației (OMD) locale, județene şi regionale, să deruleze un management serios şi responsabil în cheltuirea eficientă a banilor colectați din taxele percepute de la turişti (City Tax) şi de la operatorii din turism (Taxa de Promovare a turismului) - în așa fel încât să atragă creșterea numărului de turiști în destinații din Romania şi creșterea contribuției acestei industrii a Turismului la PIB. Trebuie să putem vedea mai repede, în sfârşit, performanțe în a atrage mai mulţi turişti în România – dar de aceste obiective nu pot fi răspunzători cetăţenii români, care sunt liberi să aleagă unde doresc să îşi petreacă vacanţa sau o călătorie - în funcție de preferințe, de oferte şi de atractivitatea acestora, de pachetele de servicii oferite şi, desigur, de tarifele ofertate”, spune Corina Martin.

 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5734 secunde