Corina Martin reacţionează dur: "Nu considerăm normală o asemenea atitudine! Controalele trebuiau să se desfăşoare ÎNAINTE de startul acestui weekend"

6232
Corina Martin reacţionează dur:

Articole de la același autor

În minivacanţa de 1 Mai, litoralul românesc a fost vizitat de peste 100.000 de turiști. Totul bine şi frumos, distracţie, evenimente, oameni bucuroşi. Cu toate acestea, Corina Martin, Secretar General Federația Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România (FPIOR) și Președinte de onoare RESTO Constanța a atras atenţia, printre altele, şi asupra a două aspecte extrem de importante: controalele autorităţilor exact în timpul celui mai greu weekend pentru operatori, respectiv lipsa de implicare şi susţinere a autorităţilor în procesul de promovare a staţiunilor turiştilor.

„Peste 400 de evenimente organizate pe litoral, de la cele muzicale de renume internațional, la culinare și sportive, un grad de ocupare de 90% din capacităţile de cazare de pe litoral deschise deja, zeci de mii de oameni la evenimente - pe plaje, în cluburi, pe terase si în restaurantele din Constanța, Mamaia, Mamaia Nord, Eforie, Costineşti şi Vama Veche! Am parcurs, împreună, un weekend incendiar de deschidere, în forță, a sezonului 2023 pe litoralul românesc! În zona cluburilor din Mamaia, a fost un weekend mai plin decât în orice alt weekend din toată vara trecută, iar în privința numărului de turiști străini, peste 10.000 de vest europeni prezenți la SUNWAVES, ediţia 30, pe lângă miile de turiști români, au plasat, și de această dată, Mamaia pe harta destinațiilor consacrate pentru festivalurile de muzică electronică! La Costinești am avut, aşa cum am şi anunțat, o frumoasă surpriză, la Festivalul «Beach, Please»- stabilit ca evenimentul care a atras cel mai mare număr de participanți din acest weekend - peste 80.000 participanți, în patru zile de festival și un adevărat fenomen care determină restructurarea întregii stațiuni Costinești - deja s-au pus în vânzare biletele pentru Ediția 2024! Câteva mii de turiști împătimiți de Vama Veche au ocupat plajele şi cluburile preferate, iar familiile cu copii au preferat și Eforie și Venus, stațiuni recunoscute pentru farmecul profilat pe relaxare, facilitați all inclusive, dar și pentru tratament și repunere în formă”, spune Corina Martin.

Poluri opuse: unii cu lipsa de implicare, alţii cu excesul de zel

Partea mai puţin plăcută a tot ce a însemnat minivacanţa de 1 Mai la mare vizează lipsa de implicare a autorităţilor în ceea ce priveşte promovarea staţiunilor de pe litoral, respectiv excesul de zel realizat de instituțiile cu atribuții de control:

„Aș vrea să fac două remarci extrem de importante pentru noi, operatorii din industria turismului de pe litoral şi din România. Noi am făcut, singuri, întreaga campanie de promovare pentru acest weekend pe litoral - cât nu au făcut nici Guvernul, nici ministerul, nici autoritățile locale! Consider inadmisibil să nu avem măcar Salutul, dacă nu și implicarea și susținerea ministerului de resort, și chiar a primului ministru - aşa cum mi se pare normal şi firesc într-o țară cu un potențial turistic fantastic, în continuare IGNORAT! Mulțumim presei române care ne-a ajutat enorm în promovare, cu tot ce nu a făcut ministerul nostru!”, punctează Corina Martin.


Pe de altă parte, numărul foarte mare de turiști și eforturile fantastice pe care operatorii privați le-au făcut pentru a atrage turiști au fost dublate de un număr enorm de mare de acțiuni de control, din partea tuturor instituțiilor cu atribuții de control - ANPC, DSV, DSP, Politie locala, ANAF, ISU etc.
 

„Nu considerăm normală o asemenea atitudine, care aduce acțiuni de control ÎN TIMPUL celui mai greu weekend pentru operatori! Controalele trebuiau să se desfăşoare ÎNAINTE de startul acestui weekend, să vizeze dacă cei care au anunțat evenimente au avizele şi autorizațiile, dar și condițiile necesare pentru a derula acele evenimente - și nu în timpul unei afluențe atât de mari de turiști și vizitatori, când nu există, practic, timpul și disponibilitatea necesare pentru a da explicații și documente echipelor de control”, spune Corina Martin.


Litoralul românesc, destinaţie sigură


Nu în ultimul rând, reprezentantul federaţiei din turism a transmis mulţumiri efectivelor şi conducerii structurilor MAI, Poliţie, Jandarmerie etc, pentru sprijinul acordat în asigurarea siguranţei şi ordinii publice.
 

„Cele puţin peste 100 de cazuri de persoane depistate cu substanţe interzise la evenimente - au fost incidente izolate si nu reprezintă, nici pe departe, imaginea generala a unui public atât de numeros şi de dornic de petrecere şi distracţie, acasă, în România. Am arătat că România și litoralul românesc sunt destinații SIGURE ”, a concluzionat secretarul general al FPIOR şi preşedinte de onoare RESTO Constanţa. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.551 secunde