Asociația RESTO acuză autoritățile de nepăsare în privința sezonului Litoral 2023

411
1
Asociația RESTO acuză autoritățile de nepăsare în privința sezonului Litoral 2023 - asociatia-resto-1678033094.jpg
Asociaţia Patronală RESTO Constanţa acuză autorităţile responsabile cu managementul şi administrarea plajelor de nepăsare şi iresponsabilitate în privinţa abordării sezonului Litoral 2023.

„Ministerul Mediului şi Administraţia Bazinală a Apelor Dobrogea-Litoral au decis să deruleze noi licitaţii în cazul celor 200 de contracte de operare de plaje care au expirat anul trecut, deşi au avut la dispoziţie 5 luni pentru prelungirea acestora în timp util, aşa cum noi şi membrii noştri am solicitat repetat, prin nenumărate adrese, rămase fără rezultatul aşteptat. Acuzăm conducerea Ministerului Mediului de ignorare a interesului major de dezvoltare şi promovare a turismului în Destinaţia Litoral, România, printr-un management iresponsabil al unei teme majore pentru noi pe Litoral şi anume plaja”, a declarat Constantin Cîrlan, preşedintele Comisiei Operatori de plajă a RESTO.

La rândul ei, Corina Martin, secretar general al Federaţiei Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România (FPIOR) şi preşedinte de onoare RESTO, a transmis că turiştii vin la mare, pe litoral, "pentru plajă în primul rând" şi abia în secundar pentru un hotel sau un restaurant anume. "Din păcate, în sezonul 2023, turiştii litoralului românesc vor găsi plaje neamenajate, fără şezlonguri, umbrele, beach-baruri şi fără toalete - aceste facilităţi nu vor putea fi instalate şi amenajate până la 1 Mai (dată fiind data extrem de întârziată a anunţării şi derulării licitaţiilor), iar după începerea sezonului, orice astfel de activitate pe plajă este interzisă prin lege", a spus Corina Martin.

În opinia sa, se dovedeşte, încă o dată, că instituţii ale statului care ar trebui să conlucreze coerent şi profesionist între ele (Ministerul Mediului şi Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului) şi să aibă un dialog constant şi real cu industria "nu pot asigura cerinţe minime pentru un management şi o administrare responsabilă a domeniului public al Statului român!".

Nu în ultimul rând, Marcela Amet, membru RESTO, atrage atenţia că decizia extrem de târzie a Ministerului Mediului de a derula aceste licitaţii va determina imposibilitatea obţinerii de avize şi autorizaţii în legalitate, până în august-septembrie 2023. 



Comentează știrea

Tot Ei
5 martie 2023
Numai ei

Ei au pus și pun "dosul" pe plaje si taxează "en gros" turiștii, iar prostii platitori de taxe (biruri) trebuie sa le asigure aceste "trividende" prinactiunile plătite de stat!!!

Pagina a fost generata in 2.6502 secunde