UPDATE! CONSTANŢA SE PREGĂTEŞTE DE SEZONUL ESTIVAL 2022! Cum stăm la capitolul evenimente, turişti, pregătiri

848
1

Articole de la același autor

UPDATE 9 - Alexandru Bălan, președintele Asociaţiei Costinești: "Anul acesta stațiunea Costinești este centrul distracției pentru tinerii din România. Suntem pregătiți. Avem unități de cazare arhipline, plaja arată foarte bine. Anul acesta Costineştiul a arătat că poate să fie cea mai în vogă stațiune de pe litoral. Avem un festival de muzică rap care se va întinde pe trei zile în perioada 29-1 mai. Operatorii de plaje fac eforturi mari pentru ca plajele sa rămână curate. Vă promitem că anul acesta plaja va fi mai curată decât în anii trecuți."


UPDATE 8 - George Lică, preşedinte Asociaţia Patronală Eforia Turistică: "Se știe că Eforie Nord este o stațiune preferată de familiile cu copii. Este o destinație căutată și am avut activitate. De 1 mai rezervările sunt peste 80 la suta din locațiile deschise iar preţurile vor fi prietenoase. Înțelegem situația asa că vom avea niște tarife cât mai accesibile. Asociaţia noastră turistică împreună cu celelalte asociații de pe litoral căutăm să devenim o federație puternică și să fim bine reprezentați în raport cu autoritățile centrale."


UPDATE 7 - Roberto Tortora, preşedinte RESTO Constanţa: Acest argument al plajelor moderne îl ducem de un an de zile. Am încercat să sensibilizăm aspectele negative care se creează câteodată. Am văzut o altă deschidere faţă de întreprinzători pentru că am fost mai organizați. Am înţeles că trebuie să existe organizare și uniune între noi, oamenii de afaceri. Am ajuns la concluzia că suntem siguri că vom avea rezultate. Am vrut să iesim din conjunctura de a face lucrurile ilegal. Noi am cerut să fim legali. Operatorii de pe plaj[ care vor monta șezlonguri nu au voie să ocupe decât o treime din suprafața plajei. Deci, cei care își doresc să meargă la plaja și să stea pe prosop nu vor avea nicio problemă."


UPDATE 6 - Marius Oprişan, comisar șef Agenția Națională Antidrog: "Trebuie să avem un dialog cu personalul unităților. Trebuie să evitam evenimentele pe care le-am avut cu ani în urma pe litoral. Știți foarte bine cum a murit creatorul de modă Răzvan Ciobanu şi cum au murit alți tineri. Angajații unităților trebuie să cunoască unele măsuri care se iau în caz de consum de alcool sau droguri. Există zone unde un număr mare de tineri aleg să îşi petreacă această mini vacanță. Vom desfășura activități de testare și informare anti drog în trafic. Ne dorim ca aceasta să fie o mini vacanţă sigură fără evenimente negative."


UPDATE 5 - Cristian Ivan, comisar șef Agenția Natională AntiDrog: "Ne bucurăm că societatea civilă ne redă această oportunitate de a ne implica activ în problema turismului. Obiectivele noastre sunt simple. Conducerea sub influenta drogurilor, evitarea riscului de supradoză şi prevenirea consumului de alcool. La aceste aspecte trebuie să avem foarte mare grijă"


UPDATE 4 - Corina Martin: "Îmi face mare plăcere să vă spun bun venit la această conferinţă de presă. Pentru prima dată ne vedeți mai multe patronate la aceeași masă. Dedicăm această conferinţă unui moment pe care îl aşteptăm cu toții întreg anul. În fiecare an weekendul de 1 mai devine o provocare. Este foarte important să avem un start bun. O parte dintre organizatorii de pe litoral îşi deschid porțile de astăzi. Ritmul rezervărilor este puțin mai slab faţă de anul 2019. Dacă vremea este frumoasă, tinerii vor veni. Ne-am pregătit prin eforturi foarte mari."


UPDATE 3 - Daniel Ilușcă, preşedinte Patronatul Turismul Delta Dunării: "Anul acesta va fi unul din anii foarte buni pentru turism. Delta Dunării s-a dezvoltat foarte mult. Faptul că anul acesta s-a dat drumul la unele tichete de reducere îl poate face pe turistul român să stea acasă în România. Există în Deltă localuri deschise de Paște si de 1 mai. Luna mai este cea mai frumoasă pentru Delta Dunării. Tarifele sunt medii în funcție de serviciile de care turistul vrea să beneficieze. Oferim servicii bune și complete. Vorbim între 50 de euro şi 200 de euro"


UPDATE 2 -  Corina Martin: "Trebuie să aducem și să atragem turiști străini. România stă foarte prost la acest capitol. Nu avem niciun fel de strategie de promovare. Nu știm unde ne îndreptăm. Ne bazăm si ne rugăm de turistul român să aleagă destinații românești. Încercăm să gândim măsuri eficiente și pentru hotelieri şi pentru agențiile de turism. Trebuie să facem promovare destinațiilor românești. De 1 mai avem așteptări la undeva în jur de 25.000 de turiști. Hotelurile care au deschis pentru 1 mai au capacitatea la 80 la suta ocupată în Mamaia, în Costinești şi în Vama Veche. Ne bazăm si pe turiștii de ultim moment. Turiștii foarte tineri nu își cumpără din timp vacante. Avem destule evenimente. Sunwaves, festivalul de la Costinești, festivalul gastronomic si alte evenimente. Cluburile s au deschis si asta este o veste foarte bună."


UPDATE 1 -  Evenimentul a început


Ştirea iniţială


Astăzi, în Portul Tomis are loc Conferința de presă "DESCHIDERE SEZON LITORAL 2022".  Evenimentul este organizat de Asociația Patronală RESTO Constanța, Asociația Patronală Eforia Turistică și Asociația Patronală Costinești.

În cadrul evenimentului, cei prezenți vor face declarații de presă despre pregătirile pentru deschiderea de sezon, estimări privind numărul de turiști, evenimentele ce vor avea loc în stațiuni dar și despre relația cu autoritățile locale și centrale.

"În partea a doua a conferinței, la propunerea Agenției Naționale Antidrog, va fi lansat un parteneriat comun despre care vom face declaratii împreună cu domnul Georgel-Cristian Ivan, Comisar Șef Poliție – Director Agenția Națională Antidrog București și domnul Marius Oprișan, Comisar Șef - Centrul Regional Antidrog Constanța.", afirmă organizatorii.

La conferință vor face declarații de presă:


Roberto Tortora – Președinte RESTO Constanța

Corina Martin – Președinte de onoare RESTO Constanța

Alexandru Bălan – Președinte Asociația Costinești

George Lică – Președinte Asociația Patronală Eforia Turistică

Ionuț Anghel - Vicepreședinte Asociația Patronală Eforia Turistică

Georgel-Cristian Ivan – Comisar Șef Director Agenția Națională Antidrog

Marius Oprișan – Comisar Șef Centrul Regional Antidrog Constanța


Comentează știrea

Ana
28 aprilie 2022
info

Ionuț Anghel - Vicepreședinte Asociația Patronală Eforia Turistică ... prietene... ti_ai luat bacul?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1319 secunde