Peste 20.000 de persoane sunt aşteptate la Constanța Black Sea Air Show. "Promitem o zi de poveste, cu surprize pentru toate vârstele"

2522

Articole de la același autor

Atât constănțenii, cât și turiștii sosiți pe litoral pot lua parte, în cursul zilei de 5 august, la cea de-a doua ediție a Constanța Black Sea Air Show, un eveniment de excepție, mult așteptat, organizat de Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu, în parteneriat cu Aeroclubul României și Agenția de turism și evenimente Mistral Tours & Events. Acesta nu putea fi, însă, realizat fără sprijinul Forţelor Aeriene Române și al Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu. În această zi, publicul poate admira evoluții aeriene spectaculoase, pe care cu siguranță nu le veți uita mult timp de acum înainte.





Cu o zi înainte de Constanța Black Sea Air Show, echipele de piloți au făcut ultimele antrenamente. Pentru toți acești oameni nu mai există emoții, pentru că sunt foarte stăpâni pe ei și de fiecare dată ne impresionează fidelitatea cu care își asumă misiunea, efortul, riscul, oferind show-uri extraordinare, și asta pentru că dau tot ce e mai bun din ei, în fiecare moment.

Conferința de presă prilejuită de spectacolul aviatic a fost deschisă în cursul zilei de vineri, 4 august, de către Corina Martin, de la Agenția Mistral, totodată secretar general al Federației Patronatelor din Industria Ospitalității. „La prima ediție am avut un mare succes şi un public mult mai mare decât ne așteptam, ceea ce ne-a motivat. Promitem o zi de poveste, pentru peste 20.000 de vizitatori pe care îi așteptăm aici. Avem surprize pentru toate vârstele, evenimente și evoluții aeriene care ne dorim să rămână în amintirea participanților până la ediția din 2024. În ultimele două luni am ajuns la o adevărată competiție, care de fapt ne-a provocat, între aviația civilă de acrobație aeriană și cea militară”, a mai spus Corina Martin, adăugând că va exista și o expoziție.

Despre eveniment a oferit informații și Nicolae Creţu, de la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, care a precizat că speră ca acest spectacol să devină o tradiție. „Noi, forțele aeriene române, suntem foarte concentrați, în aceste momente, pe elementul de securitate și siguranță. Ne gândim la siguranța oamenilor care vor evolua, la siguranța aeronavelor și a publicului care va participa la activitate. A fost o perioadă intensă de planificare, de opt săptămâni. Noi suntem foarte interesați și am pus mare accent pe lucrul colaborativ. Vorbim despre forțele aeriene, astăzi, vorbim despre 110 ani de aeronautică militară în România. Această experiență se transpune, astăzi, prin capacitatea de a-i integra la acest eveniment pe partenerii și pe colegii noștri de la Aeroclubul Român, partenerii americani, italieni, forțele terestre etc. Practic, accentul pe care îl punem pe acest eveniment este capacitatea forțelor aeriene române de a integra totul într-un eveniment care este dedicat instrumentului de promovare a valorilor forțelor aeriene și a valorilor militare”, a precizat acesta.



O femeie în echipa de piloţi acrobaţi

Despre condițiile de securitate și siguranță, dar și de transport, Bogdan Artagea, directorul general al Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța, afirmă că va fi o implicare deosebită şi că intrarea este liberă, accesul publicului fiind permis începând cu ora 9:30. „Am rugămintea la public să respecte regulile de securitate şi siguranţă. Sper să avem un show fără evenimente neplăcute”, a precizat acesta. La rândul său, George Rotaru, director general al Aeroclubului României, a precizat că exerciţiile vor fi impresionante şi că printre piloţii acrobaţi se va afla şi o tânără în vârstă de 23 de ani. Într-un cuvânt, vor fi numere cu fum pe cer, dar şi cu efecte pirotehnice la sol. Precizăm că Andreea Bănesaru a avut o ascensiune remarcabilă în ultimii ani, în special în 2022, când a trecut prin mai multe etape ale lotului național de acrobație aeriană. Ea a trecut succesiv pe avioane de acrobație ca Zlin 526, Zlin 50 și Extra 300L şi a făcut pasul cel mai important, trecând la cel mai avansat aparat de acrobație al Aeroclubului României, Extra 330 SC.



O altă atracţie pentru public va fi formația de acrobație „Iacării Acrobaţi Aerobatic Yakers”, care va fi prezentă la Constanţa Black Sea Air Show.

În programul evenimentului mai sunt incluse expoziţii statice de tehnică militară, aeronave militare și civile, cu replici ale diferitelor realizări ale aeronauticii românești şi evoluţii dinamice cu aeronave din dotarea Forţelor Aeriene Române, a partenerilor americani și italieni, a Aeroclubului României, a altor operatori aerieni civili, dar și o serie de alte surprize precum lansări de parașutiști. Bineînţeles, nu vor lipsi exercițiile tactice demonstrative și momente artistice oferite de Muzica Militară Divizia 2 Infanterie Getica.

Pentru toţi ce interesaţi, intrarea este liberă, accesul publicului fiind permis începând cu ora 9:30. Persoanele care nu deţin un autoturism se pot deplasa la eveniment cu autocarele unor firme private, iar dacă vi se face foame, vi s-a pregătit o zonă de food-court pe măsură, coordonată de membri ai Asociaţiei Patronale RESTO Constanţa. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1197 secunde