Evoluții aeriene spectaculoase la a doua ediție a Constanța Black Sea Air Show

2076

Articole de la același autor

Sâmbătă, 5 august, Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța, în parteneriat cu Aeroclubul României și Agenția de turism și evenimente Mistral Tours & Events, cu sprijinul Forţelor Aeriene Române, Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, organizează cea de-a II-a ediție a Constanța Black Sea Air Show, un eveniment în care publicul va putea admira evoluții aeriene spectaculoase, timp de aproape cinci ore.

Comandor Nicolae Crețu, reprezentantul Forțelor Aeriene Române, a declarat că, împreună cu Baza 57 Aeriană, se pregătește o demonstrație aeriană și statică pe măsura așteptărilor. „Programul evoluțiilor va cuprinde prezentarea dinamică a două avioane de luptă multirol F-16 MLU Fighting Falcon, un avion de luptă multirol Eurofighter Typhoon (ITA), nouă elicoptere IAR 330 Puma în toate versiunile de echipare aflate în înzestrare, două aeronave de transport tip C-27J Spartan, șapte avioane ușoare de tip IAK-52, printre care se vor regăsi integrate și avioanele formației de înaltă acrobație «Iacării Acrobați», trei aeronave de tip IAR-99 ȘOIM, un elicopter tip Bell 206, două elicoptere de tip UH-60 Black Hawk (SUA), două elicoptere de tip AH-64 Apache (SUA), două elicoptere de tip CH-47 Chinook (SUA), un elicopter de tip IAR-316 B Alouette (IGAv), un elicopter de tip Eurocopter EC-135 (IGAv), un sistem de aeronave fără pilot - UAS (SMFT)”, a declarat comandor Nicolae Crețu.

Tot despre participanți a oferit informații și George Rotaru, director general al Aeroclubului României, instituție ce aniversează 100 de ani de la înființare în acest an. Am aflat că, împreună cu formația de acrobație Șoimii României, au fost pregătite două evoluții solo de EXTRA 330SC, o formație de 4+1 EXTRA, o formație de 5+1 EXTRA, două lansări de parașutiști și o formație de 3 ICP SAVANNAH, cu o durată totală de evoluție de 100 minute. Pentru static display/expoziția statică, au fost pregătite CESSNA 182T, ZLIN-242L, PS-28 CRUISE, ZLIN-526 L260 și IAR-46S.

De asemenea, la zbor va participa și Școala Superioară de Aviație Civilă, cu o formație de 3 CESSNA 172 și un bimotor Tecnam, cu un interval de 20 de minute de evoluție în total.

Despre condițiile de securitate și siguranță, dar și de transport, Bogdan Artagea, directorul general al Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța, afirmă că va fi o implicare deosebită. „Intrarea este liberă, accesul publicului fiind permis începând cu ora 09:30. Publicul poate alege să vină la eveniment cu autoturismul propriu, avem parcare amenajată și este gratuită sau poate apela la opțiunile de transport puse la dispoziție de către transportatori, cu autocare și microbuze dedicate evenimentului, la fiecare jumătate de oră, detaliile fiind publicate și pe pagina noastră de site www.mk-airport.ro”, a completat Bogdan Artagea.

Reprezentantul coorganizatorului principal, Agenția de turism și evenimente Mistral Tours & Events, Corina Martin, a declarat că se așteaptă la o participare numeroasă, de peste 20.000 vizitatori. „Ca în orice eveniment de succes, cu atât de mult public, am pregătit o zonă de food court pe măsură, coordonată de membri ai RESTO Constanta, ce au pregătit o provocare de o tonă de scoici, dar și nelipsiții mici, burgeri, frigărui, hamsii și alte preparate specifice, pentru o zi perfectă sub cerul liber, plin de avioane!”, a mai spus Corina Martin.

Programul evoluțiilor este:

11:30 – Deschidere Constanța Black Sea Air Show – moment inedit executat de Forțele Aeriene Române;

11:50 – Fanfara militară aduce în fața publicului un moment audio specific;

12:05 – O demonstrație de forță - exercițiu tactic executat de Forțele Aeriene Române;

12:15 – Retromobil Constanța ne încântă cu parada mașinilor de epocă;

12:20 – În forță pe motociclete, reprezentanți ai Forțelor Aeriene Române în defilare;

12:30 – Se dă startul evoluțiilor aeriene, deschise de Aeroclubul României cu evoluții fantastice: Solo display EXTRA 300L-AR, lansare parașutiști-Blue Wings-AR, evoluție TECNAM P2006-SSAVC, formație 5 EXTRA - Șoimii României-AR, formație 3 ulm ICP Savannah-AR, Solo display EXTRA 330SC, formație 3 Cessna 172-SSAVC, lansare parașutiști-Blue Wings-AR, formație 6 EXTRA-Șoimii României-AR;

14:10 – Școala Superioară de Aviație Civilă aduce în fața publicului două momente deosebite executate de trei CESSNA 172 și un bimotor Tecnam;

14:30 – Pauză operațională;

14:40 – A doua parte a demonstrației aeriene este asigurată de Forțele Aeriene Române cu evoluții specifice: 2 x F16, 9 x IAR330, 2 x C27J Spartan,7 x IAK 52, 1 x Eurofighter, 1Bell 206, 3 x IAR 99 , IAR 316 B, 1 x UAV, EC 135, 2 x UH 60 Blackhawk (SUA),2 x AH 64 Apache (SUA), 2 x CH 47 Chinook (SUA), parașutiști, forțe pentru operații speciale și Formația de acrobație "Iacării acrobați";

16:40 - Încheierea evenimentului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 Iulie 2019
Stire din Eveniment : "Black Sea Air Show", ediția I
Pagina a fost generata in 0.3693 secunde