SPIT. Declarații fiscale pentru consolidarea și modernizarea proprietăților firmelor

149
Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța amintește contribuabililor, persoane juridice care dețin în proprietate clădiri situate pe raza municipiului Constanța și care sunt utilizate, în baza unor contracte de închiriere, locațiune etc., de terțe persoane că, în termen de 30 de zile de la data terminării lucrărilor de reconstruire, consolidare, modernizare, modificare sau extindere efectuate de către chiriași au obligația depunerii unei noi declarații fiscale.

Conform prevederilor Codului Fiscal, în cazul clădirilor dobândite în ultimii trei ani, precum și pe parcursul anului 2013, impozitul pe clădiri se calculează prin aplicarea cotei de 1,5% asupra valorii de intrare în patrimoniu.

În cazul în care o clădire nu a fost reevaluată în ultimii trei ani anteriori anului fiscal de referință, 2013, sau ultima reevaluare a fost realizată în perioada 1 ianuarie 2008 - 31 decembrie 2009, cota impozitului pe clădiri este de 20%. Dacă ultima reevaluare a fost realizată înainte de 1 ianuarie 2008, atunci cota impozitului este de 40%.

Cota de impozit se aplică la valoarea de inventar a clădirii înregistrată în contabilitatea persoanei juridice, până la sfârșitul lunii în care s-a efectuat prima reevaluare.

Modelul declarației ce trebuie depusă se regăsește pe site-ul instituției, www.spit-ct.ro. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3216 secunde