SPIT. 31 martie - termen scadent pentru plata impozitelor și taxelor locale aferente primului semestru

143
SPIT. 31 martie - termen scadent pentru plata impozitelor și taxelor locale aferente primului semestru - taxe1326301996-1363251872.jpg
Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța aduce la cunoștința contribuabililor că termenul scadent pentru plata impozitelor și taxelor locale aferente primului semestru este 31 martie 2013. După această dată vor fi calculate majorări de întârziere de 2% din cuantumul obligațiilor fiscale principale neachitate în termen, calculate pentru fiecare lună sau fracțiune de lună.


Pentru plata integrală a tuturor obligațiilor către bugetul local până la data de 31 martie, persoanele fizice beneficiază de o bonificație de 10%, iar persoanele juridice de o bonificație de 5% la impozitul pe clădiri, teren și mijloacele de transport. Precizăm că,  impozitele și taxele locale se pot achita și în două rate semestriale egale, până la 31 martie, respectiv 30 septembrie, în acest caz însă contribuabilii nu mai beneficiază de bonificație.


Sumele de până la 50 lei inclusiv se plătesc integral până la primul termen de plată, 31 martie 2013. În cazul în care contribuabilul deține în proprietate mai multe clădiri/terenuri/mijloace de transport etc., suma de 50 lei se referă la impozitul cumulat. Obligațiile datorate bugetului local Constanța, pentru anul 2013 și/sau anii anteriori, se pot achita la ghișeele unice ale instituției, la oficiile poștale, la stațiile OMV și agențiile Garanti Bank din Municipiul Constanța sau prin intermediul cardului bancar pe site-ul instituției www.spit-ct.ro, prin sistemul Internet Banking, prin ordin de plată și mandat poștal.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 05 Februarie 2013
Stire din Politică-Administrație : "Primăria Constanța nu are datorii"
Pagina a fost generata in 0.2754 secunde