Spitalul Judeţean Constanţa va achiziţiona echipamente pentru reducerea infecţiilor nosocomiale

158
Spitalul Judeţean Constanţa va achiziţiona echipamente pentru reducerea infecţiilor nosocomiale - x-infectii-1701869577.JPG

Articole de la același autor

Potrivit reprezentanţiilor Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, zilele trecute a fost semnat contractul de finanţare pentru proiectul „Achiziţionarea de echipamente destinate reducerii infecţiilor nosocomiale”, în cadrul Planului Naţional de Redresare si Rezilienţă (PNRR). Aceştia au precizat că o echipă mixtă de specialişti din cadrul SCJU se va ocupa de implementarea cât mai rapidă a noului proiect, în valoare de 34 milioane de lei. Fondurile vor fi investite în echipamente de ultimă generaţie, menite să ajute la prevenirea şi combaterea infecţiilor intraspitaliceşti.

Datorită implicării în acest proiect, în perioada următoare, spitalul va fi dotat cu o serie de echipamente pentru dezinfecţia spaţiilor şi a suprafeţelor, vor fi organizate saloane speciale pentru pacienţii cu boli infecţioase care vor fi echipate cu mobilier şi aparatură medicală de înaltă performanţă. Totodată, se vor moderniza mai multe blocuri operatorii, staţia de sterilizare, iar o parte din sumă va fi alocată dezvoltării laboratorului de microbiologie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6216 secunde