Spitalul Militar Mobil de pe stadionul Portul a devenit funcţional. Opt pacienţi suspecţi, internaţi

710
Spitalul Militar Mobil de pe stadionul Portul a devenit funcţional. Opt pacienţi suspecţi, internaţi - spitalulmillitarmobil-1601385173.jpg
Opt pacienţi suspecţi a fi infectaţi cu noul coronavirus sunt internaţi, în prezent, în Spitalul Militar. Aceştia urmează fie să fie testaţi, fie aşteaptă rezultatul testului. Ulterior, în cazul în care sunt pozitivi, vor fi redirecţionaţi către spitalele care tratează COVID-19.

„Având în vedere evoluţia importantă a numărului de cazuri din judeţul nostru din ultima perioadă, în cursul zilei de duminică, 27 septembrie, începând cu ora 19, a fost dat în folosinţă Sistemul Modular Medical de Izolare şi Tratament Constanţa, de la Stadionul Portul. Am început prin a spitaliza un număr de 14 pacienţi pozitivi, apoi au mai sosit doi pacienţi”, a explicat dr. Aurel Trană, comandantul Spitalului Militar de Urgenţă Constanţa, care coordonează activitatea spitalului mobil.

De asemenea, începând de ieri, unitatea mobilă primeşte pacienţi suspecţi, în aşteptarea rezultatului testului. “Sistemului nostru îi revine sarcina, cel puţin pentru moment, de a se ocupa de pacienţii netestaţi încă şi consideraţi suspecţi. Acestora li se recoltează testul, încercăm cu aparatura noastră să dăm rezultatele cât mai repede. Ulterior, pacienţii care sunt pozitivi sunt automat evaluaţi din punct de vedere radiologic, biologic şi clinic. În funcţie de forma pe care o găsim, ei sunt redirecţionaţi către celelalte spitale, din linia întâi şi linia a doua, respectiv cazurile dificile merg la Spitalul de Boli Infecţioase, cazurile mai puţin dificile merg la Spitalul de Pneumoftiziologie de la Palazu Mare sau la Spitalul Mangalia, iar cazurile care au comorbidităţi importante merg la Medgidia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6076 secunde