Eliminați de pe piață! Care era limbajul codificat al traficanților de droguri din Constanța

2400
Eliminați de pe piață! Care era limbajul codificat al traficanților de droguri din Constanța - gruparedroguri-1601385137.jpg

Articole de la același autor

Magistrații Tribunalului Constanța au condamnat la închisoare doi bărbați, cu vârste între 29 și 31 de ani, acuzați de trafic de droguri de mare risc. Suspecții sunt acuzați că pe parcursul anului 2019, în mai multe împrejurări, au vândut droguri, respectiv cannabis și ecstasy, în mai multe locații din municipiul Constanța.

Totul a ajuns în atenția polițiștilor antidrog și a procurorilor DIICOT în 2018, când un individ a reclamat că un bărbat a cărui identitate nu o cunoaște vinde droguri în cartierul Palas, mai precis la intersecția străzilor Anton Pann cu Peneș Curcanul sau a străzilor Soarelui și Th. Speranția. Reclamantul a adăugat că suspectul are mai multe autoturisme, pe care le schimbă frecvent.

Prin urmare, polițiștii au început filajul și, cu ajutorul unor ofițeri sub acoperire și a unor informatori, au reușit să intre în legătură cu rețeaua din care făceau parte Claudiu Robert P., dar și Dragoș Alexandru Ș.

De-a lungul anchetei, oamenii legii i-au filat pe suspecți în momentul în care vindeau droguri, dar și când discutau între ei despre „afacere”. De exemplu, Claudiu Robert P. este acuzat că a realizat sute de tranzacții. Unei singure persoane i-ar fi vândut cannabis de peste 30.000 de lei, în aproximativ 300 de tranzacții a câte 1 – 2 grame de droguri, în timp ce altora le-a vândut de 30 – 50 de ori, la fel, câteva grame cu fiecare împrejurare.

În discuțiile purtate între ei, dealerii vorbeau codificat. De exemplu, arată anchetatorii, „vreau trei pistoale” însemna că consumatorul dorea comprimate ecstasy sub formă de pistolet, iar „ai boabe?” se referea la comprimatele ecstasy rotunde.

Cei doi împreună cu alți membrii ai rețelei realizau vânzările în mai multe zone din oraș. De exemplu, filajul oamenilor legii au arătat că aceștia se plimbau cu mașina prin toată Constanța, staționau, clienții se urcau pe bancheta din spate sau doar se apropiau de geam, luau un pachet de mici dimensiuni și se făceau nevăzuți. În felul acesta au fost realizate vânzări de droguri în cartierul Palas, CET, pe Interioară, în parcările unităților comerciale de pe variantă etc.

Claudiu Robert P. a fost condamnat la cinci ani de închisoare, iar complicele său, Dragoș Alexandru Ș, la patru ani de închisoare. Decizia Tribunalului Constanța nu este definitivă, poate fi contestată. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1513 secunde