Ștafeta Veteranilor a ajuns la cea de-a VIII-a ediție

183
Ștafeta Veteranilor a ajuns la cea de-a VIII-a ediție - veterani-1633608861.jpg

Articole recomandate

Iată-ne ajunși la cea de-a VIII-a ediție a Ștafetei Veteranilor!

Dragostea de țară și respectul față de veteranii și eroii de ieri și de azi ai României ne unesc

la #ȘtafetaVeteranilor!
 

Evenimentul se înscrie în seria de manifestări premergătoare aniversării Zilei Armatei Române, sărbătoare militară și populară stipulată prin Decretul nr. 381 din 1959.

Ziua de 25 Octombrie constituie prilejul de a aduce un pios omagiu bravilor apărători ai neamului românesc și, totodată, de a evoca faptele de eroism ale oamenilor pentru care datoria față de țară a reprezentat crezul suprem în viață.

Acest eveniment sportiv presupune purtarea unei ștafete a cărei culoare coincide cu unul dintre cele trei trasee -albastru, galben, roșu.
 

La această manifestare, marca Invictus România, pot participa alergători și cicliști (fie amatori, fie profesioniști), civili și militari.

Regula este ca, în permanență, cel puțin doi participanți să se afle în alergare, ducând, în acest mod, ștafeta mai aproape de destinație.

Având ca punct final de întâlnire municipiul Carei, ultima glie străbună eliberată de sub ocupația horthystă, de către Armata României, la data de 25 octombrie 1944, traseele însumează peste 3.800 de km.


În încercarea de a reconstitui, în mod fidel, trei dintre drumurile bătătorite odinioară de vitejii luptători, participanții vor poposi la fiecare monument edificat în memoria străbunilor eroi, care s-au jertfit pentru libertatea și independența patriei.

Deznodământul acestei lupte simbolice de reîntregire a drapelului național este reprezentat de momentul în care purtătorii celor trei ștafete vor striga într-un singur glas: „SACRIFICIUL IMPUNE RESPECT!”, pe data de 25 octombrie, la Ansamblul Monumental „Glorie Ostașului Român”, din Carei, în cadrul ceremoniei militare organizate cu prilejul Zilei Armatei României. 


Mâine la 8.30 se face schimbul de ștafeta la monumentul din parcul primăriei din Constanța unde va participa și primarul Vergil Chițac.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2939 secunde