Supărare în cartierul Poarta 6: "Nu mai avem unde să parcăm mașinile!"

1479
4

Articole de la același autor

Nemulțumire în rândul locuitorilor din cartierul constănțean Poarta 6. Oamenii spun că în urma lucrărilor de reabilitare demarate de primărie sunt mai puține locuri de parcare în zonă. Mai mult, ei se tem că vor fi instituite sensuri unice prin cartier, cum s-a procedat în alte părți ale orașului.





Pe străzile din cartierul constănțean Poarta 6, precum în alte cartiere ale municipiului, se lucrează de zor. Muncitorii înlocuiesc bordurile și reabilitează trotuarele, asfaltează aleile de acces către scările blocurilor și grămezi de pământ tronează în apropierea imobilelor, semn că spațiile care până de curând erau folosite de locatari drept parcări vor redeveni spații verzi. Inițiativa primăriei este privită cu scepticism de locuitori, care reclamă mai multe aspecte, printre care inclusiv faptul că nu au fost înștiințați de nimeni din partea autorității publice locale despre ce lucrări vor fi realizate în zonă. „Au început lucrările pe strada Lirei. Pe de o parte este bine, căci au reabilitat trotuarele, care erau ca și inexistente, denivelate și pline de gropi. Dar au montat borduri extrem de înalte, este dificil să urci un cărucior de copil. Pe de altă parte, au blocat accesul autoturismelor în spațiile de lângă blocuri, unde până acum parcam autoturismele. Am aflat că în spațiile respective vor reface spațiile verzi. Mai bine reabilitau parcul de la marginea cartierului și făceau acolo o oază de verdeață decât să ne ia și puținele locuri de parcare pe care le aveam. De ce nu au asfaltat și nu au marcat zonele respective drept locuri de parcare, pe care să le taxeze? Preferam să procedeze astfel, decât să parcăm toți acum pe stradă, unde este îngreunat traficul”, ne-a semnat Loredana Iancu, o locatară a cartierului.



Mai mult, urmare a lucrărilor, locatarii au ocupat și locurile rezervate pentru singura stație de taxiuri din cartier, ceea ce duce, adeseori, la divergențe. Totodată, oamenii din zonă spun că „bursa zvonurilor” arată că pe străzile reabilitate de autoritatea publică locală vor fi instituite sensuri unice, așa cum s-a procedat și în alte cartiere ale Constanței. Aspect care, de asemenea, îi alarmează pe oameni. „Nu înțeleg de ce ar simți nevoia să instituie sensuri unice în cartier, nu au avut loc incidente rutiere. Poate din cauza modificărilor pe care le fac ei”, a mai relatat constănțeanca.



Referitor la nelămuririle locuitorilor, reprezentanții Primăriei Constanța au precizat pentru „Cuget Liber”: „În această perioadă, echipele Confort Urban înlocuiesc bordurile. Au fost reabilitate trotuarele și aleile de acces sau au fost create noi alei de acces către scările blocurilor. Se reface spațiul verde, acolo unde, de multe ori, erau parcate autoturisme. Ulterior, va fi reabilitat și carosabilul. La finalizarea lucrărilor de pe strada Lirei, echipele vor interveni pe strada Brizei, unde va fi reabilitat carosabilul. Nu va fi instituit sensul unic”. 



Comentează știrea

C-tin
11 septembrie 2022
erorile celor ce se substituie neamului

Lulu și ai lui trebuie sa facă bani pentru ca "ulei-terminalul" s-a golit !!!

cornel
12 septembrie 2022
parcari

totul fara creier, trebuia sa se gandeasca intai sa faca parcari, de exemplu un teren care a fost retrocedat (sa verifice dna cum sa retrocedat tocmai l;a 30 de ani ???/) langa liceul blaga se putea face o parcare super mare , Acest teren a fost ingragit si zace de 3-4 ani asa , sa faca pe el o parcare . Apoi poate sa puna cate borduri vrea, dar a incurcat mai mult circulatia. Primaria sa angajeze oameni competenti care sa gandesca toate implicatiile actiunilor lor.

geonibenveu
12 septembrie 2022
masini

constantenii iubesc masinile.Doar masinile.

cetatean
12 septembrie 2022
daca nu termini de ce demnolezi soselele

primarule trezestete ai stricat sos mangaliei,trotuarele de ce nu termini lucrarea??? ne stricam incaltamintea si cauciucurile la masini,ne expunem mergand pe sosea

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6212 secunde