Liberala Alina Gorghiu consideră că ar fi nevoie de mai multe femei în Parlament

333
Liberala Alina Gorghiu consideră că ar fi nevoie de mai multe femei în Parlament - alinagorghiu-1662912746.jpg
Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a subliniat importanţa reprezentării corecte a femeilor pe scena politică.

"În România sunt femei în funcţii politice înalte. Însă ne-am bătut în Parlament pentru ca legile importante să treacă. O serie de legi importante iniţiate de noi au trecut de Parlament - asta arată cât este de importantă o prezenţă feminină în Parlament - pentru că aduce perspectiva de gen. Dar - dacă am fi fost mai multe, probabil bilanţul ar fi fost mai bun, ar fi fost rezolvate mai multe probleme ale femeilor, copiilor, implicit ale familiilor şi societăţii", a spus Alina Gorghiu, în cadrul Şcolii politice de vară a Organizaţiei Femeilor Liberale.

Ea a punctat că Guvernul este pe punctul de a demara proiectul-pilot privind brăţările electronice pentru agresori.

Alina Gorghiu a menţionat că Senatul a adoptat anul aceasta o propunere legislativă care majorează vârsta consimţământului sexual la 15 ani. Ea a precizat că iniţiativa incriminează distinct infracţiunea de viol săvârşit asupra unui minor.

Preşedintele interimar al Senatului a salutat adoptarea de către Guvern, săptămâna aceasta, a hotărârii referitoare la fertilizarea in vitro.

Alina Gorghiu a amintit că vara aceasta Executivul a adoptat o ordonanţă de urgenţă pentru introducerea tichetelor de 2.000 de lei pentru nou-născuţi acordate mamelor aflate în risc de sărăcie, celor minore, singure şi femeilor ucrainene care au fugit de război şi au dat naştere într-o altă ţară. Ea şi-a exprimat speranţa că această măsură va fi extinsă pentru a include mamele cu nou-născuţi având venitul mai mic sau egal cu salariul minim pe economie.

Ea este de părere că un proiect iniţiat de PNL reprezintă "soluţia optimă" pentru a ameliora reprezentarea politică a femeilor. "Nu este vorba că pledez pentru propria lege ... dar aceasta a fost soluţia în multe ţări. Este la Camera Deputaţilor. Legarea subvenţiei partidelor politice de numărul de femei alese în Parlament. Este normal şi legitim ca partidele să se reformeze, dacă vor să primească această subvenţie. Tocmai a trecut de Senat săptămâna aceasta iniţiativă legislativă", a adăugat Alina Gorghiu. Pagina a fost generata in 0.5051 secunde