Terapia pentru copiii cu dizabilități, îmbunătățită prin joacă la Centrul de Zi din Constanța

118
Terapia pentru copiii cu dizabilități, îmbunătățită prin joacă la Centrul de Zi din Constanța - centru-de-zi-1709648031.jpeg

Articole de la același autor

Personalul Centrului de Zi de Recuperare Constanța continuă să implementeze diverse metode de terapie și relaxare pentru copiii cu dizabilități. Angajații instituției încearcă să aducă beneficii semnificative copiilor cu dizabilități și familiilor acestora, contribuind la îmbunătățirea calității vieții lor și oferindu-le resursele necesare pentru a-și atinge potențialul maxim.

Copiii cu dizabilități pot manifesta uneori rezistență sau opoziție în ceea ce privește participarea la terapie. În astfel de situații, abilitatea, răbdarea și creativitatea specialistului sunt elemente deosebit de importante pentru a stimula copilul și a încuraja implicarea sa în activități terapeutice.

„Prin intermediul unei abordări creative și jucăușe, specialiștii pot să sădească în copil dorința de a participa la activități, dezvoltând în același timp motivația intrinsecă a acestuia. Este esențial ca terapia să fie percepută ca un mediu plăcut și stimulant pentru copil, în care jocul și satisfacția rezultată din realizarea activităților să devină o recompensă în sine.

Apreciem stăruința personalului nostru, din cadrul Centrului de Zi de Recuperare Constanța, în sprijinirea familiilor care au în îngrijire copii cu diverse forme de dizabilități. Prin intermediul diverselor programe terapeutice, serviciul social oferă o gamă largă de servicii menite să susțină dezvoltarea și bunăstarea copiilor”, transmit reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5741 secunde