Testele de salivă ajung azi în școli și grădinițe. Administrarea începe joi, după minivacanța de 1 Decembrie

278
Testele de salivă ajung azi în școli și grădinițe. Administrarea începe joi, după minivacanța de 1 Decembrie - testsalivacopiicovid-1637923444.jpg

Articole recomandate

Primele teste de depistare Covid-19 pe bază de salivă au ajuns joi în țară, iar vineri se finalizează distribuția lor, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Unii elevi le vor primi de astăzi, iar alții săptămâna viitoare, la revenirea din minivacanța de 1 decembrie.


Practic, primele administrări se vor face joi, 2 decembrie.


Cîmpeanu a anunțat și că ministerul Sănătății va realiza și clipuri video despre cum se utilizează corect aceste teste.


“Conform informărilor primite din partea IGSU și ISJ/ISMB, primele teste de salivă din lotul de 6,5 milioane au ajuns încă de ieri în teritoriu, distribuția urmând a se finaliza în cursul zilei de astăzi. Inspectoratele școlare județene vor asigura distribuția acestor teste către fiecare unitate de învățământ, pentru testarea tuturor preșcolarilor, elevilor și personalului din scoli su gradinite.
Apreciez efortul tuturor autorităților implicate în materializarea demersului de prevenire a îmbolnăvirilor cu noul virus prin metoda testării, astfel încât elevii și personalul din școli și grădinițe să beneficieze de o siguranță sanitară sporită, atât de necesară derulării normale a actului educațional.
Apreciez, de asemenea, inițiativa Ministerului Sănătății, cu care am agreat ca, împreună, să diseminăm materiale video-suport prin care să fie informați beneficiarii cu privire la utilizarea corectă a testelor”, a spus ministrul.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.473 secunde