Tinerii de la UDTR își îmbunătățesc stilul de dans

184
Tinerii de la UDTR își îmbunătățesc stilul de dans - tabaracreatie-1534779566.jpg
Timp de o săptămână, 42 de elevi și studenți care activează în cadrul mai multor ansambluri folclorice ale Uniunii Democrate Turce din România s-au relaxat într-o tabără în Sinaia. Aici, tinerii au învățat dansuri tradiționale turcești noi, dar au deprins și arta unor meșteșuguri realizând obiecte de artizanat. 


Toate aceste cursuri de dansuri tradiționale au fost susținute de profesoara de folclor Ayfer Alıcan și de coregrafii Huseyn Demirsaban și Keskin Aișe Ișıl, de la Centrul de Educație și Cultură din Burhaniye, Republica Turcia. 


Cu această ocazie, tinerii etnici turci au învățat dansuri tradiționale noi din zona Mării Negre dar și a Anatoliei, precum "Eski kasap", "Armandalı", "Horon" și "Halay". Referitor la antrenamentele de dans, acestea s-au desfășurat timp de șase ore în fiecare zi, iar activitatea elevilor în tabără a fost coordonată de prof. Melek Osman. Totodată, programul taberei a mai cuprins și vizitarea unor obiective turistice din Sinaia, cum ar fi Castelul Peleș, Mănăstirea Sinaia, Cazinoul, Parcul Ghica și expozițiile sale. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2913 secunde