Tipurile de afecțiuni pentru care se poate solicita pensionarea pe caz de boală

593
Tipurile de afecțiuni pentru care se poate solicita pensionarea pe caz de boală - pensionare-pe-caz-de-boala-1693588993.jpg

Articole de la același autor

Mii de români se pensionează, anual, pe caz de boală și există foarte multe afecţiuni pentru care o persoană poate să solicite acest lucru, în ciuda birocraţiei stufoase. Tehnologia de rang înalt a dezvăluit foarte multe soluţii medicale pentru tratarea a diferite afecţiuni.

Vorbim despre probleme medicale din ce în ce mai complicate. Într-un final, şi pe fondul vârstei mai înaintate, putem vorbi chiar de persoane care ajung să se pensioneze pe caz de boală. Persoanele interesate de acest tip de pensionare trebuie să cunoască bolile pentru care se poate acorda pensie de invaliditate. Este vorba despre acele boli care reduc cu cel puţin 50% capacitatea de muncă a unei persoane. Putem vorbi aici despre elemente precum neoplazii, schizofrenie sau SIDA, dar şi despre afecţiuni apărute în urma unor accidente de muncă. Pot fi incluse și persoanele care şi-au pierdut un membru, în urma unui accident de muncă, vederea sau auzul. Se poate ajunge la pensionare pe caz de boală chiar şi în cazul apariţiei anumitor tumori sau a unei eventuale boli de sânge.

Din nefericire, din ultimul deceniu, cifrele arată că tot mai mulţi români solicită pensionarea pe caz de boală din cauza unei afecțiuni psihice. Vorbim mai ales despre tulburări ale memoriei sau ale personalităţii.

Persoanele care solicită pensionarea pe caz de boală în baza unei boli psihice ajung, însă, să facă obiectul unei anchete efectuate de o comisie de specialitate înainte de a obţine un verdict.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5484 secunde