Tone de mâncare neconformă, confiscată din restaurantele, autoservirile și fast-food-urile de pe litoral

120
Tone de mâncare neconformă, confiscată din restaurantele, autoservirile și fast-food-urile de pe litoral - ce1407320385-1439896851.jpg

Articole de la același autor

În cadrul Comandamentului Sezon Estival 2015, medicii veterinari din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, împreună cu medicii detașați, au desfășurat activități de control în unități de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare și comercializare a produselor alimentare, la un număr de 210 operatori din industria alimentară, în numai o săptămână de zile.

Controalele au vizat 82 de restaurante, 22 de unități tip fast-food, nouă braserii, 18 unități tip bufet, trei pizzerii, opt baruri, două beach baruri, două pensiuni, 34 de magazine alimentare, patru rulote fast-food, 11 laboratoare cofetărie/patiserie, patru cofetării/patiserii, nouă cantine, două tonete de înghețată, din stațiunile Năvodari, Mamaia, Eforie, Costinești și Mangalia.

În urma controalelor au fost constatate neconformități cu privire la manipularea, depozitarea, comercializarea în condiții necorespunzătoare a produselor alimentare, etichetarea necorespunzătoare a acestora, precum și comercializarea produselor alimentare neconforme sau în spații neaprobate sau neigienizate.

Au fost confiscate și retrase de la vânzare aproape 4.000 de kg de carne și produse din carne, peste 1.250 de kg de lapte și produse din lapte, 968 de kg de pește și produse din peste. Valoarea acestora este în cuantum de 41.933 de lei. Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6409 secunde