Tot mai multe intervenții chirurgicale, la Spitalul Municipal Mangalia

602
1
Tot mai multe intervenții chirurgicale, la Spitalul Municipal Mangalia - x-interventii-1714376287.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Spitalului Municipal Mangalia au precizat că în cursul anului 2023, numărul nașterilor, dar și cel al intervențiilor chirurgicale a crescut considerabil față de anul precedent. Dacă în anul 2022, în evidențele unității spitalicești se înregistra un număr de 180 de nou-născuți, în 2023, totalul nașterilor a fost de 194, cu un trend pozitiv, apropiat de anii dinaintea pandemiei. La capitolul intervenții chirurgicale principale, adresabilitatea pacienților către spitalul din localitate a fost și mai mare, pe toate ramurile menționate. Astfel, dacă în 2022, pe secția Ortopedie- Traumatologie au fost înregistrate 297 de intervenții chirurgicale, numărul acestora a crescut la 391, anul trecut. Pe secția Chirurgie Generală, au fost evidențiate 450 de operații, în 2022, iar în anul 2023, s-a ajuns la 549 de intervenții, mai mult chiar decât în 2019, înainte de pandemie. O creștere semnificativă, chiar peste nivelul din 2019, s-a înregistrat și pe secția Obstetrică Ginecologie, statistica arătând că, în anul 2022, au fost 334 de intervenții chirurgicale, în timp ce, în anul 2023, s-au efectuat 375 de astfel de proceduri medicale. „Spitalul Municipal Mangalia este cel mai mare, după cel județean, fiind extrem de solicitat de pacienți din toată Constanța, dar și din alte zone ale țării, în special în sezonul estival. Creșterea gradului de adresabilitate arată că unitatea noastră are dotări corespunzătoare și medici specializați, apreciați și căutați de pacienți din toată țara. Ne bucurăm că a crescut și numărul nașterilor, după perioada pandemiei”, au precizat reprezentanții Spitalului Mangalia.

Potrivit acestora, există și perioade în care unitatea se confruntă cu lipsa cadrelor medicale specializate, așa cum se întâmplă în toate spitalele din România. „Acest fenomen se manifestă în cele mai multe dintre spitalele din țara noastră, dar noi, la Mangalia, facem eforturi considerabile pentru a acoperi, cât mai repede specializările rămase, temporar, fără medici. Organizăm concursuri pentru ocuparea posturilor vacante, încheiem convenții de colaborare, le oferim chiar și locuințe de serviciu, însă nu putem ține pe nimeni cu forța, dacă unii medici aleg să-și desfășoare activitatea în alte unități de stat sau private. Vom continua să facem tot ce ne stă în putere ca spitalul să nu ducă lipsă de medici”, au adăugat aceştia.

Comentează știrea

Starea de Sanatate
29 aprilie

Ce sa intelegem din statistica ? Oamenii ca asa e natura si cu virsta e nevoie si de interventie specializata. Adica din motive obiective [ cadre medicale, fonduri ] unii au "amanat" pina la extem sau lumina o interventie "necesara". Tehnic fluctuatia normala a interventiilor intr-o limita de 10%. Cam merge spre 15% ! Adica motivul crestereii ar fi amanare din motive obiective [ cadre medicale, fonduri ] ! Plus, si acuma doar partial s-a rezolvat medical ? [ ca poate mai era nevoie ! 15% e inca putin ... poate trebuia 30-50% ] Un jurnal cu afectiuni petru o imagine mai buna... dar Ministerul, etc !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4741 secunde