Tot mai multe locuri de muncă vacante pentru şomeri

124
Tot mai multe locuri de muncă vacante pentru şomeri - joburi-1648148644.jpg
Odată cu eliminarea restricţiilor impuse de pandemia de Covid-19, agenţii economici au început să îşi caute tot mai multă forţă de muncă. Astfel, săptămâna aceasta, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), sunt disponibile 33.829 locuri de muncă la nivelul întregii ţări. Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: muncitor necalificat la asamblarea și montarea pieselor; agent de securitate; manipulant mărfuri; lucrător comercial; muncitor necalificat în industria confecțiilor; muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptușeli zidărie, plăci mozaic, faianță, gresie, parchet.

Din cele 33.829 locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agențiile pentru ocuparea forței de muncă, 2.370 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer în diferite domenii de activitate; programator; contabil; specialist în domeniul calităţii; manager proiect etc.).

Alte 7.558 joburi sunt disponibile pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale (manipulant mărfuri; agent de vânzări; lucrător comercial; agent de securitate; vânzător), iar alte 9.594 le sunt rezervate persoanelor cu studii profesionale (lăcătuș mecanic; confecţioner-asamblor articole din textile; operator confecţioner industrial îmbrăcăminte din ţesături, tricotaje, materiale sintetice; sudor; fierar betonist etc.). Restul de 14.307 locuri de muncă sunt destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale (muncitor necalificat la asamblarea și montarea pieselor; agent de securitate; muncitor necalificat în industria confecțiilor; muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptușeli zidărie, plăci mozaic, faianță, gresie, parchet; confecţioner cablaje auto etc.). Pagina a fost generata in 0.3695 secunde