Tot mai puțini angajatori permit munca de la distanță

144
Tot mai puțini angajatori permit munca de la distanță - joburi-la-distanta-1706900580.jpg

Articole de la același autor

Un număr uriaș de peste 26.000 de locuri de muncă au fost postate, de la începutul anului, pe eJobs. Iar dintre acestea, aproape 5% au program la distanță, la jumătate față de aceeași perioadă a anului trecut.

În prezent, se înregistrează o scădere a numărului de joburi care permit munca de la distanță.

„2024 pare că va continua tendința de a migra mai degrabă în direcția reîntoarcerii la birou sau cel puțin a trecerii din zona de remote în cea hibrid. Deja în prima lună a anului vedem o creștere a numărului de joburi care cer prezența la birou și o scădere a celor care permit angajaților să lucreze de acasă.

La începutul anului trecut am avut mai multe joburi remote, dar și o ierarhie diferită a domeniilor care erau deschise la acest stil de lucru. Pe primul loc în top se aflau asigurările, urmate de IT / telecom, advertising, retail, media / internet și abia apoi call center / BPO”, transmite Bogdan Badea, CEO eJobs.

Din cele peste 1.200 de locuri de muncă la distanță deschise în luna ianuarie, jumătate au fost postate de angajatorii din sectorul call-center / BPO. Un sfert aparțin companiilor de asigurări, iar restul, în ordine descrescătoare, celor din IT / telecom, servicii, educație / training, financiar / bancar și advertising / marketing PR. Aproximativ trei sferturi dintre posturi se adresează candidaților fără experiență. Procentul de joburi la distanță care vizează candidați cu un nivel ridicat de experiență sau manageri rămâne marginal. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4265 secunde