Trăiesc cu spaima-n sân! "Am putea rămâne fără căldură"

1108
3
Trăiesc cu spaima-n sân!

Articole de la același autor

Pe lista marilor datornici ai Regiei Autonome de Distribuire a Energiei Termice (RADET) se află, la ora actuală, zeci de constănțeni, persoane fizice, cu datorii cuprinse 10.000 și 29.991 de lei la întreținere, iar din cauza lor, vecinii sunt speriați că ar putea rămâne fără utilități. 


"Vecinul de la etajul IV are de plată 9.700 de lei și ne temem că ni s-ar putea tăia utilitățile din cauza lui", ne-a declarat Vasile Ghigea, un constănțean îngri-jorat. Tocmai de aceea, reprezentanții proprietarilor au fost nevoiți, în nenu-mărate rânduri, să ia măsuri împotriva întregului bloc în care locuiesc unul sau mai mulți dintre cei care nu își plătesc facturile la termen. Desigur, acest lucru se întâmplă după ce s-a recurs deja la executare silită mobiliară, poprire pe venituri și executare silită imobiliară. 


În această situație se regăsesc și Asociațiile de proprietari nr. 22 și 270, care figurează pe lista marilor datornici. Ca urmare, lună de lună, debitorii "în-groapă" în datorii asociația de proprietari, iar președinții și administratorii au trecut la executarea datornicilor prin executare silită mobiliară (le-au vândut electronicele din casă), prin poprire pe salariu sau prin executare silită imobiliară (vânzarea apartamentului). 


Peste 550 de procese cu RADET 
RADET are, la momentul actual, peste 550 de procese pe rol, ca urmare a neplății facturilor la timp pentru utilități. Astfel, după ce oamenii nu și-au plătit o perioadă mai lungă de timp datoriile către RADET, au fost acționați în instanță. Sunt asociații care înregistrează debite de acum opt 


ani, iar în multe situații, regia nu a mai recuperat banii. Reprezentanții RADET spun că asociațiile au desemnat uneori administratori care nu figurau mereu cu garanții depuse la asociație, care au delapidat sumele, dar care nu dețineau bunuri care să fie vândute pentru recu-perarea debitelor sau pur și simplu au decedat între timp. 


"Aceste lucruri se întâmplă din vina asociațiilor care tratează cu superficia-litate procedura de alegere a reprezen-tanților săi și nu verifică destinația su-melor pe care le încasează de la locatari, neglijând să ceară dări de seamă pre-ședintelui, administratorilor și cenzorilor, conform legii", ne-a declarat directorul RADET, Liviu Popa. 


Totuși, există și o veste bună pentru constănțeni. Regia nu-i va deconecta pe cei care își plătesc facturile la timp și care au de suferit din cauza rău-plat-nicilor, asta dacă aceștia și-au eșalonat plata restanțelor. 


Debranșările, în urma neplății facturilor 
Dacă restanțele nu sunt achitate, RADET ia decizia de debranșare a instalațiilor de termoficare. În caz contrar, dacă nu reușesc să facă rost de bani ca să-și plătească datoriile, cetățenii mai au o variantă: să se îmbrace foarte gros și să suporte, cum pot, temperaturile de afară. 


"Atunci când o asociație înregistrează debite față de RADET, aplicăm anumite strategii, cum ar fi trimiterea în judecată a asociației atunci când nu există dialog. Desigur, sunt asociații care au deja procese pe rol, dar care au și sume res-tante care nu sunt prinse în proces și în aceste situații încheiem cu asociațiile un protocol-angajament prin care stabi-lim că sumele aflate în instanță vor fi soluționate așa cum va dispune instan-ța", a mai spus Liviu Popa. 


Comentează știrea

petrica
4 noiembrie 2016
de ce?

de ce sa traiesc cu spaima ca ma debransaza din cauza ca unii nu platesc?nu mai bine pun centrala ? si am 3 in 1 ca ,cafeaua? adica si butelie si apa calda (nu mai las sa curga o ora pana vine) si caldura cind vreau (nu cand sunt 20 grade ) si cata caldura vreau(sunt unii care au montat mai multi elementi sau registre cat peretele),asta nu vrea sa inteleaga radet repartizarea costurilor

ath
4 noiembrie 2016
Doar pentru tineri

Dragi tineri,ma adresez tinerilor,celor nascuti dupa anul 1989,pentru ca parintii lor sunt uituci.Pe un batran nu poti sa-l scoti din ale lui.Pe la inceputul anilor '80 ,cand primele semne ale crizei alimentare isi faceau aparitia,presa si televiziunea comunista ne explica,aproape zilnic,ca nu se gaseste ulei,zahar si carne in alimentare din cauza celor care isi fac provizii peste masura.Presa dadea numeroase exemple si poze cu "indivizi nehaliți,speriati de foamete" care goleau rafturile alimentarelor.Kilograme de carnatii stateau agatati in bucatariile "nesimtitilor".Sute de sticle de ulei erau inghesuite in rafturile lor. Tribunalele incepuse deja sa-i judece pe "nesimtiti".Eu,un tanar pe atunci,dadem vina pe batrani si pe "nehaliti" atunci cand gaseam alimentara goala.Aveam cam 30 de ani si incepusem deja sa-i urasc pe "mosii" si pe "babele" fara ocupatie.Am crezut ca scap de minciunile bolsevice.Uite ca dupa 30 de ani presa,probabil ca si televiziunea locala,spune ca voi stati in frig si daca nu ati stat,veti sta in frig din cauza datornicilor la RADET.Toata lumea isi indreapta acum atentia asupra "nesimtitilor" care nu-si platesc intretinerea.Directorul RADET pune gaz pe foc pentru ca-i convine.Primarul Fagadau tace si spune in gandul lui: "Intărâtă-i Doamne !".Ura si dispretul intre noi se revarsa din nou.Ne scuipam pe casa scarii,ne injuram pe strada.Din cauza datornicilor la RADET o ducem noi greu.Dar,nimeni nu vede ca zilele astea se coace o lege care-ti interzice sa te debransezi de la RADET.Primaria are voie sa majoreze pretul caldurii cand vrea muschiul ei dar tu nu ai dreptul sa renunti la RADET.Din cauza asta veti avea datornici la intretinere din ce in ce mai multi.Popa iti da caldura,Popa iti taie caldura,Popa iti vinde casa,Primaria te controleaza la banuti.Voi din Parlament,Primarie,RADET si unele asociatii de proprietari va jucati cu focul.Aveti grija pana unde intindeti coarda.

Mine
4 noiembrie 2016
Radet

Pt cei care au repartitoare este mai simplu.scoti caloriferele pui centrala pe gaz sau electrica si ramane sa platesti ca prostu si ca pedeapsa doar tevile..asta ca taxa de smecher.restul ca vine politia mama lu peste prajit sau nu stiu ce amenda este vraja.pai pe unii care nu pot plati ii debranseaza restul sunt fraieri ca au de facut legal dotamai dosarul iar din cauza unui vecin destept nu pot sa se debranseze.dar asa e sistemul facut:fraierii platesc tot iar cei asistati stau cu caloriferele inchise ca oricum nu si permit sa plateasca.ceilalti incalzesc si platesc.multumim partidului unic si primarului care timp de 1 an nu a facut nimic din ce a promis

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2885 secunde