Trasee de autobuze și stații noi. Constănțenii, invitați să facă propuneri

1765
Trasee de autobuze și stații noi. Constănțenii, invitați să facă propuneri - fotofondtraseenoictbus-1588948236.jpg

Articole de la același autor

Transportul în comun din Constanța se modernizează. După ce au fost puse în circulație autobuzele noi și în așteptarea celor electrice, conducerea companiei de transport public, CT Bus Constanța, intenționează să actualizeze și traseele și stațiile de autobuz. Constănțenii sunt invitați să își spună părerea și să facă propuneri.

Chiar dacă nu ne-am plimbat prea mult cu autobuzele în ultimele două luni, în curând vom reveni la viața de zi cu zi și la recomandările de a folosi în mod special transportul în comun și mai puțin mașina personală. Tocmai de aceea, conducerea CT Bus Constanța pregătește un plan amplu de modernizare a traseelor autobuzelor.

"Constanța este un oraș viu, în permanentă schimbare, iar transportul public trebuie să țină pasul. Din 2019, transportul în comun oferit constănțenilor a intrat într-un proces ce include modernizarea flotei de autobuze și a stațiilor, extinderea rețelei de transport public, dezvoltarea unei aplicații pentru planificarea călătoriei și dezvoltarea unor noi soluții pentru achiziționarea titlurilor de călătorie. Modernitatea înseamnă schimbare, astfel că sunt necesare actualizări privind denumirea traseelor și a stațiilor, cât și înființarea de trasee noi, în concordanță cu modificările urbane din municipiul Constanța", consideră directorul general al CT Bus Constanța, Bogdan Niță.

Cu acest prilej, a fost lansată o consultare publică, în care constănțenii sunt rugați să își exprime opinia cu privire la înființarea a șapte trasee noi, redenumirea și recodificarea traseelor, dar și redenumirea stațiilor de îmbarcare și debarcare. Timp de o lună de zile, puteți transmite propunerile prin poșta electronică, la adresa de e-mail [email protected] sau prin intermediul formularului ce poate fi accesat direct de pe site-ul ctbus.ro.

Rute care să acopere întreg orașul

Astfel, conducerea CT Bus supune atenției locuitorilor municipiului Constanța, și nu numai, înființarea a șapte trasee noi pentru autobuze. Traseul nr. 13 ar putea lega cartierul Km 5, de la Cap linie Auchan, de centrul comercial Tom – Carrefour, cu trecere pe strada Soveja, iar Traseul 14 ar putea lega zona industrială de centrul comercial Vivo, cu întoarcere la Satu de Vacanță. Trei rute noi vor pleca de la Gara CFR către zone din oraș. Este vorba despre Traseul 15 – de la Gară către City Park, pe strada Baba Novac, Traseul 16 – de la Gară către zona Boema, cu trecere pe strada Eliberării, și Traseul 17 – de la Gara CFR către zona Boema, cu trecere pe bulevardul I.C. Brătianu. Traseul 18 ar urma să lege cartierul Km 5 de zona Pescărie, cu autobuzele circulând pe bulevardul Aurel Vlaicu. Iar, Traseul 19 va pleca de la Poarta 1 către stațiunea Mamaia, cu oprire la Satu de Vacanță. Hărțile tuturor traseelor pot fi consultate pe site-ul ctbus.ro, iar fiecare dintre ele are atașat un link pentru vizualizarea în detaliu, cu ajutorul Google Maps.

O a doua temă propusă publicului spre consultare este numerotarea traseelor noi, cât și renumerotarea celor existente. Propunerile CT Bus sunt pentru linia 5b, care actualmente este pe traseul Gara CFR - KM 5 să devină Gara CFR - Hatman Arbore, pentru linia 101M - Gara CFR - CET - Vivo, pentru linia 101 - Industrială - Poarta 1, pentru linia 102 Pescărie - Industrială - Pescărie și pentru linia 102 Faleză Nord - Industrială - Faleză Nord. De asemenea, sunt menționate și traseele noi. Traseul 13 este Km 5 (Auchan) - Soveja - Carrefour, Traseul 14 este Industrială - Sat Vacanță - Vivo, Traseul 15 este Gara CFR - Baba Novac - City Park, Traseul 16 este Gara CFR - Eliberării - Boema, Traseul 17 este Gara CFR - I.C. Brătianu - Boema, Traseul 18 este KM 5 (Auchan) - Aurel Vlaicu - Pescărie și Traseul 19 este Poarta 1 - Sat Vacanță - stațiunea Mamaia.

Constănțenii își pot da cu părerea și cu privire la numele stațiilor de îmbarcare și debarcare. Deja conducerea CT Bus propune actualizarea denumirilor pentru mai multe stații, cum ar fi cele de la City Park să se cheme "Parcul Tăbăcărie", cele de la Galeriile Soveja să se cheme "Ghiocel", cele de la Independentul – să se cheme "Semănătorului", cele de la Radio România să se cheme "Piața Ovidiu" sau cele de pe bulevardul Ferdinand să se cheme "Parcul Arheologic" și "Muzeul de Artă".

Oricine poate trimite opinii și sugestii, însă numai cu precizarea datelor de identificare. Termenul limită este 8 iunie 2020.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4181 secunde