Trei morți după o dezinsecție în bloc. Raed Arafat, declarație de ultim moment

331
Trei morți după o dezinsecție în bloc. Raed Arafat, declarație de ultim moment - yxnopwywndrjntzjnje1mjjjmme5mguz-1574083576.jpg

Articole recomandate

Secretarul de stat din MAI Raed Arafat a declarat luni pentru AGERPRES că s-a întrunit Comitetul pentru Situații de Urgență în cazul de la Timișoara, unde trei persoane dintr-un bloc, dintre care doi copii, au decedat, iar altele sunt internate în spital.

Potrivit unora dintre locatari, situația ar putea avea legătură cu o dezinsecție care s-a făcut în acel imobil.

Raed Arafat a precizat că se face evacuarea blocului și toate persoanele din acel imobil vor fi investigate medical.

"Se evacuează blocul la acest moment. Vor fi investigate toate persoanele și vor fi cazate în altă parte până se elimină riscul unei intoxicații. Au fost trimise echipe de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență din Timiș și din alte județe, echipe CBRN care să facă investigațiile, pe lângă acestea și Direcția de Sănătate Publică. Avem din păcate cei trei decedați și mai avem încă adulți și copii internați cu simptomatologie mai ușoară, dar care sunt internați la acest moment în Spitalul Județean și Spitalul de Copii", a afirmat Arafat.

Reprezentanții ISU Timiș au precizat că toți locatarii blocului din Timișoara au fost evacuați și vor putea reveni doar după ce întregul imobil va fi verificat.

Purtătorul de cuvânt al ISU Timiș, Elena Megherea, a anunțat, luni, că ISU Timiș a fost informat de UPU a SMURD referitor la situația apărută la adresa din Timișoara, strada Miorița nr. 10.

"Într-o perioadă scurtă, începând de vineri, au avut loc trei decese, respectiv, doi copii de 9 zile și de 3 ani și un adult (mama unuia dintre copii, n.r.). Alți doi copii au fost internați la Spitalul de copii Louis Țurcanu. Există suspiciunea unei cauze toxice. UPU SMURD a anunțat Direcția de Sănătate Publică și Poliția", a anunțat Elena Megherea.

Din partea ISU Timiș s-a deplasat, luni, echipajul CBRN pentru cercetare. La ora 14,00 a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și s-a stabilit evacuarea întregului bloc, parter și patru etaje. De asemenea, 14 persoane au fost transportate la UPU pentru efectuarea analizelor medicale care se impun, ca măsuri preventive. În fiecare locuință a blocului se efectuează măsurători. A

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3832 secunde