Trusoul pentru nou-născuți s-ar putea acorda din nou, acum la o valoare mult mai mare

1026
Trusoul pentru nou-născuți s-ar putea acorda din nou, acum la o valoare mult mai mare - nounascut3-1547629638.jpg

Articole recomandate

Trusourile acordate proaspetelor mămici, la ieșirea din maternitate, ar putea fi acordate din nou de stat.


Acestea ar primi un pachet în valoare de 750 de lei, cu produse pentru copil. Astfel de ajutoare din partea statului s-au mai acordat în trecut, între 2006 și 2010 și erau în valoare de 150 de lei.


Trusoul ar urma să conțină 34 de produse pentru bebeluș. La externare, mamele vor primi o saltea pentru înfășat, o pătură, haine, produse pentru baie, un termometru, dar și scutece și lapte praf.

Mara Calista, deputat PNL, inițiator proiect: M-am gândit la primele lucruri de care ar avea nevoie atât mămica, cât și copilul în momentul în care acesta se naște. Înseamnă ca sumă undeva la 750 de lei. Acest trusou ar fi achiziționat de stat. Ar fi dat în spitale sau în stările civile.

Cheltuielile făcute de părinți în așteptarea nou-născutului pot ajunge la sume exorbitante. Trusoul oferit de stat ar fi așadar un sprijin financiar și s-ar acorda tuturor categoriilor sociale.

Femeie: Orice e binevenit pentru o femeie însărcinată și pentru o mămică. Un copil este costisitor. Adică dacă vrei să îi oferi strictul necesar, te costă enorm.

Viitoare mămică: Mi se pare OK ideea.

Ana Măița, președinte Asociația Mame pentru Mame: Acest trusou este o foarte, foarte bună ocazie să atragem părinții către prezentarea la acele controale medicale prevăzute în pachetul pentru toate gravidele din România. Și o ocazie extraordinară iarăși să îi atragem către cursurile de educație prenatală.

Un ajutor asemănător a mai fost acordat de stat prospetelor mămici, din 2006 până în 2010. Femeile ar fi trebuit să primească la naștere trusouri pentru copii, în valoare de 150 de lei. Achiziția produselor se desfășura însă destul de greoi, așa că până la urmă s-au acordat doar banii cash. Și în 2016, guvernul tehnocrat vorbea despre trusoul de naștere, ale cărui costuri urmau să fie acoperite din fonduri europene.

Liviu Pop, senator PSD: Sunt mai multe variante în discuție, nu doar aceea de a da 750 de lei sau acel trusou. Se pot da facilități de altă natură, reducere din baza de impozit. Toate celelalte lucruri care pot duce la creșterea natalității.

În alte țări din Europa, aceasta este o practică frecventă. Finlanda este recunoscută pentru grija pe care o poartă nou-născuților. Încă din anii '30, mamele primesc la ieșirea din spital o cutie cu produse pentru copil. Este deja o tradiție ca bebelușul să doarmă în primele zile în acea cutie, scrie digi24.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 08 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Cum să pregătești trusoul bebelușului
Pagina a fost generata in 2.0653 secunde