Turism de croazieră, la Marea Neagră, cu yachturi şi ambarcaţiuni mici

807
Turism de croazieră, la Marea Neagră, cu yachturi şi ambarcaţiuni mici - turismdecroaziera-1619113582.jpg

Articole de la același autor

Turiştii şi constănţenii vor putea face croaziere cu yachturi sau ambarcaţiuni mici de-a lungul coastei Mării Negre. Este vorba despre un proiect internaţional, finanţat din fonduri europene, care îşi propune să iniţieze un cadru legislativ pentru astfel de activităţi, atât pe litoralul românesc, cât şi la celelalte ţări cu ieşire la Marea Neagră.

Intitulat „Transport maritim costier durabil la Marea Neagră”, proiectul este coordonat de Centrul Internaţional de Studii la Marea Neagră, în cooperare cu opt parteneri locali şi regionali, precum Universitatea „Ovidius” Constanţa, Universitatea Tehnică Karadeniz, Universitatea Liberă din Burgas, Universitatea de Stat din Soci, Academia Maritimă din Odessa, Academia Maritimă de Stat din Batumi, SML – Strategies Mer et Litoral – o firmă de consultanţă din Franţa şi Climazul, o firmă specializată în derularea de proiecte europene din Grecia.

„Specialişti şi cercetători din România, Turcia, Bulgaria, Federaţia Rusă, Ucraina şi Georgia vor identifica soluţii pentru armonizarea cadrului legislativ şi a capacităţilor operaţionale, din statele riverane, în transportul maritim costier, pentru utilizarea navelor de croazieră cu dimensiuni mai mici de 100 metri, yahturi şi alte ambarcaţiuni din această clasă, prin cooperare transfrontalieră între parteneri, pentru a valorifica potenţialul de creştere al sectorului de turism de croazieră în bazinul Mării Negre”, a precizat prof. univ. dr. ing. Eden Mamut, responsabil pentru implementarea proiectului, din partea Universităţii „Ovidius”.

Programul are un buget de peste 81.000 euro. Ulterior, va fi evaluată situaţia din fiecare ţară pentru a se identifica barierele şi factorii care împiedică dezvoltarea acestui segment specific al turismului natuci, yahtingul de croazieră, urmând a se elabora analize comparative folosindu-se ca baze de referinţe modele de succes din ţările mediteraneene.

„În context, proiectul îşi propune să asigure un dialog structurat cu un grup ţintă de părţi interesate la nivel local şi regional, pentru a explora oportunităţi de afaceri concrete în regiune şi pentru a identifica posibilităţile de finanţare şi a sprijini acţiunile pentru promovarea unor astfel de modele”, a subliniat prof. Eden Mamut.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.351 secunde