UDTR promovează bogăţia gastronomiei turceşti, la Techirghiol
Articole recomandate
În premieră în acest an, va avea loc în cadrul festivalului o lansare de carte de bucate cu specific turcesc. Prezentarea cărţii „Iz oriental”, autori Nilgün Panaitescu şi Nurgean Ibraim, reeditată de Uniunea Democrată Turcă din România datorită succesului înregistrat de prima ediţie, va fi realizată de doctor în Sociologie Adriana Sohodoleanu şi de preşedinta Sucursalei UDTR Galaţi, dna Gülten Abdula. Tot în premieră, vor fi prezentate publicului două preparate culinare speciale „Etli sultan kebabı” şi „Mutancana’’ servite la palatul sultanului Fatih Mehmet.
Programul artistic al celei de-a XVI-a ediţii a Festivalului de Artă Culinară Turcească va fi susţinut de ansamblurile folclorice „Şirinler” şi „Fidanlar” care vor prezenta o suită de dansuri tradiţionale turceşti din zona Mării Negre, dar şi din diverse regiuni ale Turciei. Un recital de muzică uşoară turcească va fi susţinut de tinerii Melisa Koskan şi Barış Ali Yıldırım. Programul artistic se va încheia cu recital susţinut de artiştii de muzică populară românească Mariana şi Mihai Călin.
Evenimentul se va desfăşura în prezenţa preşedintelui UDTR, ing. Fedbi Osman, a deputatului Iusein Ibram, a subsecretarului de stat al Departamentului pentru Relaţii interetnice, dl. Dincer Geafer, a Consulului General al Republicii Turcia la Constanţa, dl. Ozan Çakır, şi a reprezentanţilor autorităţilor locale.