Un nou traseu de transport în comun, la Constanţa. Minibuzele CT Bus intră în circulaţie

1129
Un nou traseu de transport în comun, la Constanţa. Minibuzele CT Bus intră în circulaţie - fotofondunnoutraseu-1600884781.jpg

Articole de la același autor

Începând de astăzi, intră în circulaţie noile minibuze CT Bus, pe traseul nr. 13 care conectează sudul de nordul orașului, din cartierul Km 5 până la centrele comerciale de la ieşirea spre localitatea Ovidiu. Autovehiculele sunt noi-nouţe şi au dotări dintre cele mai moderne.

După ce în ultimele zile au fost montate panourile în staţii, astăzi vor ieşi pe traseu şi primele minibuze Mercedes Benz, pe linia 13. Acestea au o capacitate de 28 de locuri şi vor circula pe ruta Şoseaua Mangaliei, strada Mugurului, strada Micşunelelor, strada Pandurului, strada Liliacului, bulevardul Aurel Vlaicu, strada Dezrobirii, strada Soveja, bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, bulevardul Aurel Vlaicu, Campusul Universitar „Ovidius”, bulevardul Tomis, Carrefour şi, înapoi, pe bulevardul Tomis, bulevardul Aurel Vlaicu, bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, strada Soveja, strada Dezrobirii, bulevardul Aurel Vlaicu, strada Liliacului, strada Pandurului, Şoseaua Mangaliei – KM 5 (cap linie Auchan).

„CT Bus răspunde astfel nevoilor de mobilitate ale cetățenilor prin introducerea mijloacelor de transport public local de dimensiuni mai mici care să permită accesul pe străzi înguste, unde nu au loc autobuzele mari. Abonamentele CT BUS pentru toate liniile sunt valabile și pe noul traseu. Minibuzele Mercedes Benz care au intrat în flota municipalității oferă călătorilor condiții moderne și sigure de circulație”, explică directorul CT Bus, Bogdan Niţă.

Astfel, noile minibuze au acces facil prin sistemul cu podea coborâtă, trei uși de acces, cu două uși duble și una pentru șofer, rampe de acces și un spațiu destinat unui scaun rulant pentru persoanele cu dizabilități, sisteme de climatizare, cu încălzire, ventilație și condiționare a aerului, sistem de supraveghere video, cu şapte camere digitale color, de înaltă rezoluție, din care patru la interior și trei la exterior, sistem 3D cu camere video pentru numărarea pasagerilor, sistem audio-video cu display LCD pentru informarea pasagerilor: panouri cu led exterioare față, lateral, spate, panou interior şi un monitor 28.6 inch, sistem wireless destinat încărcării dispozitivelor mobile, dar și sistem USB Charge 5V - 1 A, cu aceeași funcționalitate. În plus, sunt dotate cu capabilitate Fleet Management, inclusiv un modul pentru gestiunea traseului, destinației, stațiilor și orarului de circulație, integrat în sistemul AVL existent la CT Bus, suport de biciclete şi WI-FI gratuit pentru călători.

Urmează autobuzele electrice

„Achiziționarea celor 18 autobuze Mercedes-Benz M2 de capacitate mică reprezintă un pas important înainte pentru modernizarea transportului în comun din municipiul Constanța. Primăria Municipiului Constanța, în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi cu Administrația Fondului pentru Mediu a aplicat şi pentru achiziţia a 41 de autobuze electrice, care vor îmbina performanţa tehnologiei de ultimă oră cu protecţia mediului înconjurător. Noua bază de transport în comun creează toate condițiile necesare deplasării constănțenilor în condiții de siguranță, confort și timp bine definit între stații”, precizează purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa, Diana Sobaru.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7435 secunde