Unde mai plecăm în vacanţă. România rămâne cea mai sigură destinaţie

763
Unde mai plecăm în vacanţă. România rămâne cea mai sigură destinaţie - fond-1624560445.jpg

Articole de la același autor

Noile măsuri de relaxare care intră în vigoare de la 1 iulie ne fac să ne gândim la vacanţa mult visată, mai ales că perioada concediilor şi a vacanţelor a început. Dacă România a pregătit ridicarea restricţiilor, nu acelaşi lucru se poate spune de ţările care se confruntă cu noua tulpină Delta a coronavirusului.

Dacă plănuiţi să vă faceţi vacanţa în România, noile măsuri de relaxare care intră în vigoare de la 1 iulie 2021, practic, ridică orice barieră în privinţa petrecerii câtorva zile la munte sau la mare. Hotelurile şi pensiunile se deschid la capacitatea maximă pentru a primi oaspeţii, iar restaurantele şi barurile vor fi deschise până la ora 02:00. Masca rămâne în continuare obligatorie în hoteluri şi pensiuni pentru spaţiile comune. În cazul în care vreţi să mergeţi în străinătate în concediu, vă sfătuim să consultaţi înainte de orice planificare, site-ul Ministerului Afacerilor Externe (MAE) deoarece, de la oră la oră se pot modifica condiţiile de călătorie pentru anumite state unde incidenţa de coronavirus dată de noua tulpină Delta este în creştere. Tot de la 1 iulie veţi putea călătorii liber dacă veţi descărca paşaportul verde care arată cele trei posibilităţi, că sunteţi vaccinat cu ambele doze, că aveţi recent un test PCR negativ şi dovada că aţi trecut prin boală.

Grecia este destinaţia preferată de români, a anunţat recent că renunţă la purtarea măştii în exterior şi la restricţiile de circulaţie pe timp de noapte. „Măştile vor rămâne în continuare obligatorii în spaţiile închise şi în exterior, doar dacă este aglomeraţie”, a spus Nikos Hardalias, Ministrul adjunct al Protecției Civile. O altă măsură anunţată este că se poate sta la masă un număr de 10 persoane, iar dacă aveţi de gând să faceţi nunta sau botezul într-o insulă, puteţi invita până la 400 de persoane. Şi pe plajă au voie 120 de persoane la fiecare 1.000 de metri pătraţi. Trebuie să mai ştiţi că Grecia este pe lista verde a MAE, ceea ce înseamnă că nu mai este nevoie să staţi în carantină la întoarcere.

O destinaţie mult aşteptată de români să se deschidă în această vară este şi Israel. Care după ce a anunţat că este prima ţară care a reuşit imunizarea colectivă şi a renunţat la obligativitatea măştilor în interior şi exterior, iată că a anunţat recent, că amână până la 1 august primirea turiştilor din cauza îngrijorărilor legate de posibila răspândire a variantei Delta. „Totuşi, turiştii vaccinaţi care vin în grupuri mici vor putea intra în ţară cu condiţia să facă două teste PCR, unul cu 72 de ore înainte de plecare şi unul la sosire şi un test serologic”, a declarat Lydia Weitzman, purtătorul de cuvânt al Ministerului Turismului din Israel.

Pentru cei care preferă destinații nordice, Islanda oferă oportunitatea admirării aurorei boreale sau relaxării la băi termale. Călătorii vaccinați și cei care prezintă un act care atestă vindecarea de Covid-19 sau care vor avea certificatul verde de călătorie pot intra în țară fără carantină dar trebuie să aibă un test negativ la sosire. Testul poate fi efectuat și la aeroport, însă chiar și cu un test negativ, persoana trebuie să se izoleze cinci zile înainte să facă un al doilea test.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2755 secunde