Uniunea Europeană îmbie cu oferte generoase șomerii români

240
Uniunea Europeană îmbie  cu oferte generoase  șomerii români - eures-1494431860.jpg

Articole de la același autor

Și săptămâna aceasta, angajatorii din Spațiul Economic European oferă, prin intermediul rețelei EURES România, 680 locuri de muncă vacante. Se pare că italienii nu au reușit să angajeze încă infirmieri și asistente medicale, pentru că au scos la concurs un număr de 280 locuri de muncă.

O ofertă generoasă vine din partea Germaniei, cu 140 locuri de muncă, valabile pentru șoferi profesioniști, educatoare, fizioterapeuți, ingineri testare echipamente semiconductoare automate, îngrijitori persoane vârstnice, sudori etc. În Marea Britanie, se caută în continuare tâmplari/dulgheri navali, în Malta, operatori mașini, mecanici de avioane, în timp ce în Cehia există un deficit major de șoferi de autobuz.

Celelalte oferte sunt mai sărace în ceea ce privește varietatea joburilor oferite, astfel că belgienii se află în căutare de mecanici camion, electricieni de întreținere și reparații, operatori. Apoi, Suedia vine în întâmpinarea celor aflați în căutarea unui loc de muncă numai cu posturi de vopsitor auto și manager grup experți explorare, iar Austria oferă șase locuri de muncă, pentru lăcătuși mecanici, tâmplari.

Cele mai sărace oferte sunt valabile în Slovacia, Spania, Luxembourg, Letonia și Polonia.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă se pot prezenta la sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, unde consilierul EURES îi poate îndruma.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5803 secunde