Vaccinul pentru combaterea variolei maimuței ajunge și în România

174
Vaccinul pentru combaterea variolei maimuței ajunge și în România - vaccinvariolamaimutei-1653373625.jpg
Variola maimuţei. Europa pregăteşte în prezent cumpărarea de vaccin împotriva variolei, după ce mai multe ţări au raportat cazuri de variola maimuţei. În România, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a informat că vor fi cumpărate câteva sute de doze pentru a avea un stoc de prevenţie.

Citeşte şi Lumea este la un pas de o nouă pandemie din cauza variolei maimuței? Răspunsul directorului de la "Matei Balș"

„Trebuie să existe o supraveghere serioasă a acestei probleme. O facem! Mai mult, prin mecanismul european de coordonare în cazul unor urgenţe epidemiologice HERA, vom tatona opţiunile pentru a avea o anumită cantitate de vaccin care să fie eventual administrabil contacţilor unei persoane care este diagnosticată cu această boală”, a comunicat Alexandru Rafila, potrivit „Adevărul”.

Variola maimuţei. Ministrul a precizat că se iau în discuţie maximum 1.000 de doze care să fie la dispoziţia autorităţilor din România.

„Sunt cantităţi mici pentru că şi numărul de cazuri este mic. Nu este o transmisibilitate similară, de exemplu, cu cea de la coronavirus”, a explicat oficialul. Citeşte mai departe...
foto: formaremedicala.ro


Pagina a fost generata in 0.6367 secunde