Vehiculele părăsite pe străzile Constanţei, ridicate de primărie

375
Vehiculele părăsite pe străzile Constanţei, ridicate de primărie - vehiculeleparasite1-1614974530.jpg
Vehiculele care ocupă abuziv domeniul public din municipiul Constanţa vor fi ridicate şi transportate în parcul de maşini abandonate. Astfel, în perioada următoare, poliţiştii locali vor ridica 36 de vehicule fără stăpân sau care au fost abandonate pe domeniul public al oraşului şi le vor transporta în parcul de maşini al municipalităţii.

Proprietarii au fost somaţi să îşi ridice singuri vehiculele de pe stradă. În cazul în care acest lucru nu se întâmplă, ele sunt ridicate de administraţia locală, după parcurgerea termenelor prevăzute de lege.

„Conform legii privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public, după 10 zile de la aplicarea somaţiei pe autovehicul, primarul poate dispune ridicarea, inventarierea și depozitarea autovehiculului într-un loc special amenajat de către autorităţile administraţiei publice locale. Dacă în termen de zece zile de la data anunţului privind ridicarea vehiculului proprietarul sau deţinătorul legal al maşinii nu se prezintă pentru a o ridica, aceasta trece de drept în proprietatea unităţii administrativ-teritoriale din raza căreia a fost ridicată, prin dispoziţie a primarului, şi urmează să fie valorificată prin vânzare, în condiţiile legii. Proprietarii autovehiculelor care vor să le recupereze trebuie să se prezinte la sediul Poliției Locale”, transmite purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa, Alin Vintilă.

Potrivit acestuia, polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației rutiere desfășoară zilnic activități de identificare și somare a deținătorilor de autovehicule care ocupă domeniul public și afectează imaginea orașului. De la începutul anului, alte 34 de autovehicule care deteriorau imaginea orașului au fost ridicate.

„Facem apel la constănțeni ca, în cazul în care au cunoștință despre existența unor autovehicule care au fost abandonate pe domeniul public, să sesizeze Direcția Generală Poliția Locală la numărul de telefon 0241/484205. Totodată, persoanele care au cunoştinţă despre deţinătorii legali ai vehiculelor enumerate în tabelul atașat sunt rugate să contacteze reprezentanţii Direcției Generale Poliția Locală de luni până vineri, între orele 6.00 şi 22.00, la numerele de telefon 0799/606.148 sau 0799/606.159”, mai spune reprezentantul Primăriei Constanţa.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2625 secunde