Vești bune pentru lucrătorii detașați în alt stat UE

130
Vești bune pentru lucrătorii detașați în alt stat UE - plataegala-1457596436.jpg

Articole de la același autor

Parlamentul European a dezbătut, în prezența Comisarului european Marianne Thyssen, propunerile revizuite pentru regulile care stabilesc regimul celor ce sunt angajați într-o țară UE și sunt trimiși temporar de către angajator în altă țară din Uniune. 


Părerile celor care au reprezentat grupurile politice au fost împărțite: pentru deputații de centru-stânga, legislația nu merge suficient de departe pentru a preveni exploatarea angajaților, în timp ce deputații de centru-dreaptă s-au arătat îngrijorați de impactul asupra competitivității și asupra IMM-urilor. 


Comisarul Thyssen a declarat că UE are nevoie de reguli clare, corecte și aplicabile pentru mobilitatea angajaților, ceea ce nu s-a aplicat întotdeauna în cazul legislației în vigoare, care datează din 1996. De atunci, piața europeană a muncii s-a schimbat și raportul dintre cel mai mare salariu minim și cel mai mic salariu minim din țările UE a crescut de la 3:1 la 10:1 în prezent.
Legislația ar trebui să asigure o mai bună protecție a muncitorilor detașați, să evite discriminarea acestora și să ofere mai multă transparență și certitudine juridică, a adăugat Marianne Thyssen. 


Comisarul european susține principiul plății egale pentru muncă egală în același loc. Așadar, angajații detașați nu ar trebui să beneficieze doar de salariul minim din țara în care sunt detașați, ci de toate prevederile legate de remunerație aplicabile în țara respectivă. De asemenea, angajații detașați pentru o perioadă mai lungă de doi ani ar urma să fie considerați ca și integrați pe piața muncii din țara respectivă, pentru a putea preveni abuzuri precum angajarea lor în condiții sociale mai puțin favorabile. 
Propunerea legislativă urmează să intre în dezbaterea și analiza Parlamentului European și Consiliului în lunile următoare, cele două instituții urmând să co-decidă asupra versiunii finale adoptate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4784 secunde