Paradox românesc: economia crește, sărăcia se adâncește

197
Paradox românesc: economia crește, sărăcia se adâncește - paradoxromanesc-1457596483.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanța Comisiei Europene în România a organizat, în parteneriat cu Ministerul Finanțelor Publice, o dezbatere despre raportul de țară privind economia românească. Raportul menționează progresele înregistrate de România și atrage atenția privind riscurile reprezentate de măsurile fiscale și de salarizare luate în afara programului anual de bugetare. Totodată, Comisia Europeana încurajează relansarea investițiilor, continuarea reformelor structurale și asumarea unor politici fiscale responsabile, acestea fiind de altfel prioritățile pentru 2016 ale semestrului european, instrumentul de coordonare la nivel european a politicilor economice naționale. În plus, săptămâna aceasta, Comisia Europeană a anunțat ieșirea României din grupul țărilor care înregistrează dezechilibre macroeconomice.

"Creșterea economică în România este sustenabilă și se bazează pe investiții. Rata investițiilor a fost printre cele mai ridicate la nivel european, ajungând la 24,9% din PIB, și ne așteptăm să crească pe termen mediu. Suntem conștienți că pentru menținerea acestor tendințe pozitive avem nevoie de continuarea și accelerarea reformelor structurale", a declarat Ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu.

"Remarcăm cu toții creșterea economică înregistrată de România în ultimii ani. Avem de-a face cu o situație paradoxală: România se află în topul creșterii în Uniunea Europeană, dar în același timp este și în topul sărăciei. Aceasta înseamnă că modelul de creștere nu lucrează în beneficiul cetățenilor. Comisia Europeană dorește să se asigure că evoluția economiei României este echilibrată, având drept model de competitivitate calitatea și inovarea în locul costurilor reduse cu forța de muncă", a declarat dna Angela Filote, șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România, în deschiderea conferinței.

Conferința de lansare a Raportului de țară a oferit posibilitatea participanților de a discuta și aduna opinii asupra diferitelor aspecte menționate în document. Aceste opinii vor fi utilizate în elaborarea de către Comisia Europeana a recomandărilor specifice de țară din luna mai 2016. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 10 Martie 2016
Stire din Economie : Francul a înghițit 1,20 bani
Joi, 10 Martie 2016
Stire din Economie : Dolarul a cedat 1,10 bani
Joi, 10 Martie 2016
Stire din Economie : Leul, două calde, una rece
Joi, 10 Martie 2016
Stire din Economie : Pulsul economiei
Joi, 10 Martie 2016
Stire din Economie : Se deschide Târgul de Mobilă
Pagina a fost generata in 2.1927 secunde