X

Veşti de la AJOFM pentru absolvenţii de anul acesta

930
Veşti de la AJOFM pentru absolvenţii de anul acesta - absolventi1-1621623028.jpg
În scurt timp, va apărea o nouă serie de absolvenţi de liceu, școli profesionale și facultate. Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă îi informează pe aceştia că sunt aşteptaţi să se înregistreze în evidenţele instituţiei pentru a beneficia de toate serviciile puse la dispoziţie de agenţiile locale, în scopul integrării acestora pe piaţa forţei de muncă.

În plus, tinerii trebuie să ştie că pot beneficia de servicii gratuite de informare şi consiliere profesională, medierea muncii, servicii de formare profesională, precum şi de măsuri de stimulare a ocupării (prime).

Actele necesare pentru înregistrarea absolvenţilor în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Constanţa ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, sunt: actul de identitate; diploma de absolvire sau adeverinţa din care să rezulte data absolvirii; un Curriculum Vitae; declaraţie pe proprie răspundere privind starea de sănătate; acord de utilizare a datelor cu caracter personal.

Prin absolvent al unei instituţii de învăţământ se înţelege persoana care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una dintre instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii.

Precizăm că înregistrarea ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă în termen de 60 de zile de la absolvire, este o etapă prealabilă şi obligatorie în vederea obţinerii indemnizaţiei de şomaj, în cazul în care nu au reuşit să se încadreze în muncă potrivit pregătirii profesionale în termenul menţionat. În cazul absolvenţilor de liceu, indiferent dacă au promovat sau nu examenul de Bacalaureat, termenul de 60 de zile se calculează din ziua următoare datei absolvirii studiilor. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5009 secunde