Concurs Vijelii, grindină și ploi torențiale, astăzi, în toată țara

1085

Articole de la același autor

Litoralul fierbe de câteva zile la temperaturi de peste 34-35 de grade Celsius. Singura care ne-ar mai putea răcori puțin este o ploaie adevărată. Meteorologii vin cu ceva vești bune pentru astăzi, dar și cu vești proaste. Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de vreme urâtă, cu ploi și furtuni, pentru joi, 21 iulie, în întreaga țară.
Instabilitatea atmosferică va cuprinde treptat toate regiunile. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări ale vântului cu aspect de vijelie. Izolat, cantitățile de apă vor depăși 50 de litri pe metrul pătrat și vor fi căderi de grindină.
Din păcate, temperaturile nu vor scădea foarte mult în această perioadă. Astăzi la Constanța se anunță maxime de 29 de grade și minime de 19-20 de grade Celsius.

Recomandări în caz de furtună
Pentru prevenirea efectelor negative cauzate de instabilitatea atmosferică, specialiștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța le recomandă cetățenilor să îndepărteze copacii și ramurile uscate care, pe timpul unei furtuni, ar putea cădea și provoca victime ori pagube materiale și să se adăpostească în interiorul unei clădiri dacă fulgeră și tună.
În timpul unei furtuni este bine să ne așezăm ghemuit la pământ, să ne facem o țintă cât mai mic posibilă și să reducem contactul cu pământul, să evităm obiectele înalte, precum un copac înalt, izolat, în arie deschisă, câmpuri, plaje sau o ambarcațiune pe apă, orice obiecte metalice precum utilaje agricole, echipamente de fermă, motociclete ori biciclete.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6087 secunde