Vlad Voiculescu, despre reducerile de cheltuieli din Sănătate: Mii de oameni își vor pierde viața în spitale

122
Vlad Voiculescu, despre reducerile de cheltuieli din Sănătate: Mii de oameni își vor pierde viața în spitale - ad04ntu0ndhjmtayndyzmtgxmdfjztaz-1518000524.jpg

Articole recomandate

Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu comentează, miercuri, într-un mesaj pe Facebook, măsurile luate în sistemul public – blocarea angajărilor, plafonarea indemnizațiilor și reducerea cheltuielilor - și afirmă că, în sănătate, acestea vor duce la decesul a "sute și mii de oameni" în spitale întrucât și până acum situația era destul de gravă. Voiculescu face referire la o Ordonanță de Urgență adoptată în decembrie 2017, când "toată lumea era disperată pentru că Dragnea, Iordache, Nicolae, Nicolicea, Rădulescu și restul găștii nenoroceau legile justiției și se pregăteau să lase criminalii în libertate prin modificarea codurilor", scrie romaniatv.net

"Știți filmele acelea de acțiune în care un personaj fuge de autorități și, pentru a scăpa, distruge orice, aruncă oameni nevinovați în fața mașinilor... orice doar pentru a scăpa? Prețul pe care îl pune personajul respectiv pe viața celorlalți arată, cât se poate de clar, dacă avem de-a face cu un personaj pozitiv sau cu un bandit. Te prinzi ușor cum stă treaba, chiar dacă abia te-ai așezat în fața televizorului. Oare de ce înțeleg oamenii așa de ușor când se uită la filme... dar în viața reală e așa de greu?", își începe Vlad Voiculescu mesajul postat pe Facebook.

Acesta vorbește despre câteva dintre lucrurile decize printr-o Ordonanță de Urgență în decembrie 2017 și care se aplică începând din acest an.

"În 2018, pe lângă alte «revoluții» care bulibășesc salariile și taxele ca nicicând, actorul nostru principal și gașca sa au mai decis câteva lucruri: angajări la stat blocate (trebuie să plece 2 oameni ca să poți angaja unul), indemnizații plafonate, reducerea cheltuielilor publice cu 10%. Să vă spun eu cu subiect și predicat ce înseamnă asta în spitalele României în care peste un sfert din posturi sunt neocupate, sporurile pentru anumite specialități sunt acum plafonate la 30% (noi abia le mărisem pentru arși și pentru oncologie, de pildă), cele mai multe spitale deja nu aveau bani de curățenie, mâncare pentru pacienți, medicamente și altele? Astea toate înseamnă sute și mii de oameni care își vor pierde viața în spitale, oameni buni", mai spune Vlad Voiculescu.

Fostul ministru afirmă că ordonanța care prevede aceste lucruri a fost emisă "când toată lumea era disperată pentru că Dragnea, Iordache, Nicolae, Nicolicea, Rădulescu și restul găștii nenoroceau legile justiției și se pregăteau să lase criminalii în libertate prin modificarea codurilor".

"Merită atâția oameni să moară în spitale pentru ca domnul Dragnea și gașca dânsului să scape de pușcărie?", mai spune Voiculescu.

Actul normativ la care face referire fostul ministru al Sănătății este Ordonanța de Urgență Nr. 90/2017 din 6 decembrie 2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene.

Printre termenele prorogate se numără alocarea a 6% din PIB pentru educație și 1% din PIB pentru cercetare, alocarea de tichete cadou, premii, indemnizația de hrană și indemnizația de vacanță prevăzute de Legea-cadru nr. 153/2017.

De asemenea, se eșalonează pe cinci ani plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătorești având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din instituțiile și autoritățile publice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4454 secunde