Voi știți ce le dați copiilor să mănânce? Câte E-uri conține delicioasa înghețată

489
1
Voi știți ce le dați copiilor să mănânce? Câte E-uri conține delicioasa înghețată - jos-1504801961.jpg

Articole de la același autor

Teoretic, înghețata este  un amestec de lapte sau frișcă  cu zahăr, cacao, vanilie sau fructe. Asta în cazul fericit, în care lista nu este continuată de numeroși conservanți, stabilizatori sau arome, care mai de care mai diverse, cum se întâmplă în realitate. 


Înghețata, mai ales dacă este una cremoasă și făcută cu ingrediente de calitate, este o sursă de multe calorii. Înghețata are nevoie de frișcă sau lapte integral, ceea ce înseamnă grăsimi saturate. Grăsimile ar trebui să reprezinte maxim 30% din numărul de calorii necesare pe zi, iar grăsimile saturate ar trebui reduse sub 10%. 


Asta deoarece grăsimile saturate cresc riscul de apariție a afecțiunilor cardiovasculare, precum infarctul sau accidentul vascular cerebral și sunt un factor de risc pentru cancerele de colon și sân. De asemenea, conținutul mare de grăsimi saturate îngreunează digestia, ceea ce poate duce la balonare. 


Pe lângă grăsimi, înghețata conține zahăr, care nu este altceva decât un "hoț" de nutrienți. El favorizează depunerea grăsimii pe abdomen, apariția cariilor și creșterea trigliceridelor. 


O altă componentă "de bază" a înghețatei o reprezintă aditivii. Folosirea generalizată de aditivi afectează aroma și gustul înghețatei. Potențarea aromelor atrage după sine, de multe ori, o dependență de gust. Mai mult, aceste arome ne pot schimba preferințele alimentare, astfel încât nu mai reușim să recunoaștem produsele naturale și de calitate.


Specialiștii pentru protecția consumatorului recomandă să vă preparați propria înghețată, acasă, din fructe și iaurt. 


"Înghețata care conține cantități uriașe de zahăr și grăsimi vegetale este o adevărată bombă pentru sistemul cardiovascular, dar și digestiv. Zahărul combinat cu grăsimi vegetale devine toxic, această combinație este explozivă pentru organism. Acest tip de alimentație trebuie descurajat", a explicat dr. Ionel Oțel, medic cardiolog. 


Înghețata conține tot mai mulți aditivi 


Deși Asociația pentru Protecția Consumatorilor a realizat un studiu, care a scos la iveală cât de nociv este acest produs, consumat în mare parte de copii, și cât rău le poate face acestora, se pare că părinții nu acordă atenție avertizărilor și continuă să le dea copiilor înghețată în cantități mari.


Cele mai des întâlnite E-uri sunt: mono și digliceride ale acizilor grași, gumă de carruba, gumă de guar, lecitină, caragenan. 


Comentează știrea

Mihai
8 septembrie 2017
APC nu e ANPC

Si nea Costel impreuna u "specialistii" nu fac decat sa citeasca etichete si articole pe internet. "Specialiștii pentru protecția consumatorului recomandă să vă preparați propria înghețată, acasă, din fructe și iaurt. " - Pai prietene aia nu e inghetata - e iaurt inghetat! Si ne zice sa facem si iaurtul in acasa ca cel de la magazin are E-uri ai si altele. Bineinteles pentru a face iaurtul acasa nu poti folosi lapte din comert ca e tratat chimic, are E-uri si alte nazbatii. Concluzia - daca vrei inghetata, trebuie sa-ti cumperi vaca...... " Asociația pentru Protecția Consumatorilor a realizat un studiu, care a scos la iveală cât de nociv este acest produs, consumat în mare parte de copii, și cât rău le poate face acestora,....." - Pai stai asa - daca-l faci in casa e tot le fel de nociv? Pai sa fie interzis. Impreuna cu tigarile, alcoolul si cafeaua....

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4945 secunde