Vreţi să lucraţi peste hotare? Aflați care vă sunt drepturile, mai întâi!

271
Vreţi să lucraţi peste hotare? Aflați care vă sunt drepturile, mai întâi! - vretisalucrati-1624801900.jpg

Articole de la același autor

Luna aceasta, Autoritatea Europeană a Muncii (AEM) a lansat campania de informare „Drepturi pentru toate sezoanele”, prin care atrage atenţia asupra necesităţii de a promova condiţii de muncă echitabile şi sigure pentru lucrătorii sezonieri angajaţi în statele UE. Campania condusă de Autoritatea Europeană a Muncii, împreună cu Comisia Europeană, Platforma europeană de combatere a muncii nedeclarate, reţeaua EURES, statele UE şi partenerii sociali se va derula în perioada iunie-octombrie 2021. Potrivit acestora, se estimează că, în fiecare an, aproximativ 850.000 de cetăţeni europeni se angajează în activităţi sezoniere în afara ţării lor de origine.

Ca urmare, lucrătorii mobili sezonieri trebuie să ştie că au aceleaşi drepturi la condiţii de muncă echitabile şi aceleaşi drepturi sociale, când lucrează în alt stat UE, ca şi lucrătorii locali. Totuşi, dată fiind natura temporară a muncii lor, pot fi mai vulnerabili la condiţii precare de muncă şi de viaţă, fraudă şi abuz.

Pentru a răspunde acestor provocări la faţa locului şi pentru a proteja condiţiile de muncă echitabile ale lucrătorilor sezonieri, Autoritatea Europeană a Muncii derulează un plan de acţiune împreună cu Comisia Europeană, Statele Membre UE şi partenerii sociali. Ca parte a acestei acţiuni integrate, campania de comunicare „Drepturi pentru toate sezoanele” urmăreşte să crească conştientizarea lucrătorilor mobili sezonieri şi a angajatorilor lor cu privire la drepturile şi obligaţiile lor, precum şi la serviciile de consiliere disponibile. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4208 secunde