Zeci de controale și amenzi date de Garda de Mediu în luna decembrie

168

Articole de la același autor

Garda de Mediu Constanța a efectuat pe parcursul lunii trecute 128 acțiuni de inspecție și control, din care 20 controale planificate și 108 inspecții neplanificate. La finalul acestora, au fost aplicate șase sancțiuni contravenționale, din care un avertisment și cinci amenzi, în valoare totală de 145.000 lei și o sancțiune complementară de suspendare a activității. Totodată, a fost înaintată o sesizare către organele de cercetare penală, formulată împotriva unei persoane fizice, sub aspectul săvârșirii faptelor prevăzute de OUG 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice. Ca urmare a unei reclamații cu privire la realizarea unor lucrări de construcții în zona de protecție a lacului Tașaul și a verificărilor efectuate, s-a constatat că a fost depozitată piatră în albia lacului Tașaul, peste care s-a depus strat de pietriș și pământ în vederea nivelării terenului.



Din păcate, lucrările realizate au condus la modificarea configurației naturale a malului lacului, fiind încălcate prevederile OUG 57/2007. De asemenea, în cursul lunii decembrie s-a efectuat un control tematic la operatorii economici care desfășoară activitate de extracție a pietrei ornamentale și a pietrei pentru construcții, extracția pietrei calcaroase, ghipsului, cretei, a aredeziei și a minereurilor, fiind verificate 14 societăți din județ. În cazul acestora au fost stabilite 28 de măsuri și s-au aplicat trei sancțiuni contravenționale în valoare totală de 70.000 lei.



Tot în decembrie s-au efectuat 69 acțiuni de inspecție și control privind transferul deșeurilor și mărfurilor/bunurilor second-hand, în punctele de trecere a frontierei Constanța Nord și Constanța Sud, la notificarea Poliției de Frontieră. 





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3596 secunde