Ziua mondială pentru terapia fizică, sărbătorită în fiecare an, la data de 8 septembrie

206
Ziua mondială pentru terapia fizică, sărbătorită în fiecare an, la data de 8 septembrie - bazinaquaenergyoch-1662616445.jpg
Ziua mondială pentru terapie fizică - kinetoterapie este marcată anual la data de 8 septembrie, pentru a creşte nivelul de conştientizare în ceea ce priveşte rolul profesiei în menţinerea şi îmbunătăţirea mobilităţii şi independenţei individului. Terapia fizică este una dintre profesiile aliate din domeniul sănătăţii, care, prin utilizarea forţei mecanice şi mişcărilor, remediază deficienţele şi promovează mobilitatea articulară şi funcţia motorie. Fizioterapeuţii au diferite titluri, în multe ţări fiind numiţi kinetoterapeuţi sau chiar kinesiologi, dar toate fac parte din aceeaşi profesie, menţionează site-ul https://world.physio/ro, citat de Agerpres.

Prin tratament se urmăreşte ameliorarea şi tratarea simptomelor în cazul afecţiunilor musculare, metabolice (obezitatea), neurologice (accidente vasculare, Parkinson, paralizie), al tulburărilor reumatologice (poliartrita reumatoidă, coxartroza, gonartroza) sau al maladiilor congenitale (distrofia neuro-musculară, luxaţie congenitală de şold, tetraplegie) ş.a., precizează site-ul https://centrokinetic.ro.

Kinetoterapia şi Terapia Fizică se folosesc însă şi în reabilitarea pacientului după o accidentare, o intervenţie chirurgicală sau o afecţiune invalidantă. Terapia fizică permite, de asemenea, pacienţilor să evite uneori intervenţia chirurgicală, dar contribuie şi la păstrarea independenţei şi abilităţii de mişcare. Unul dintre cele mai importante beneficii ale Terapiei Fizice este că pacienţii ajung să-şi gestioneze cu mai multă uşurinţă durerea şi afecţiunile cronice. Aşadar, prin acţiunile lor, fzioterapeuţii sau kinetoterapeuţii dezvoltă, întreţin şi restabilesc capacitatea funcţională maximă a oamenilor, în circumstanţe în care mobilitatea lor este ameninţată de îmbătrânire, vătămare, durere, boli, tulburări, afecţiuni sau factori de mediu şi înţelegând că mişcarea funcţională este esenţială pentru ceea ce înseamnă a fi sănătos.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1593 secunde