Ziua Națională a României sărbătorită de Corul Madrigal împreună cu românii din Italia

135
Ziua Națională a României sărbătorită de Corul Madrigal împreună cu românii din Italia - corul-1638273329.jpg

Articole de la același autor

Cu prilejul Zilei Naționale a României, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, a susținut un Concert Extraordinar în grandioasa Bazilică Sfântul Petroniu, din Bologna, Italia, luni, 29 noiembrie.

Evenimentul a fost organizat sub patronajul Ambasadei României în Italia, la invitația Consulatului General al României la Bologna, Asociației culturale româno-italiană Propatria din Roma și al Accademia di Romania in Roma și a avut ca invitați membri ai corpului diplomatic, oficiali și cetățeni români stabiliți în Italia, dar și public italian.

Un moment cu o puternică încărcătură emoțională în cadrul concertului l-a reprezentat interpretarea Imnului Național al României, care adus un un crâmpei din România în inimile tuturor românilor stabiliți în Italia și aflați alături de Corul Madrigal. De asemenea, grație organizatorilor și municipalității din Bologna, pe parcursul Concertului Extraordinar dedicat Zilei Naționale a României susținut de Corul Madrigal, clădirea Palazzo del Podestà din Piaza Maggiore din Bologna a fost iluminată în culorile drapelului României.

Concertul Extraordinar dedicat Zilei Naționale a României a făcut parte din turneul pe care Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” l-a efectuat în perioada 27 – 30 noiembrie 2021 în Italia, la Parma și Bologna.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7256 secunde