Phoenix CSU Simona Halep, pe podiumul Cupei României 3x3

Baschetbaliste constănţene cu suflet mare! Premiul de 1.500 euro, oferit unei familii necăjite

844
Baschetbaliste constănţene cu suflet mare! Premiul de 1.500 euro, oferit unei familii necăjite - 26237808268685443498522234943323-1638273485.jpg

Articole de la același autor

Pentru a doua oară în scurta sa istorie, Phoenix CSU Simona Halep Constanţa termină pe podium în Cupa României de baschet feminin 3x3. Jucătoarele şi conducătorii grupării de pe litoral au demonstrat că au şi suflet mare, iar premiul încasat va fi folosit în scopuri caritabile.

Andreea Mititelu, Bianca Maria Fota, Denisa Ioana Fota şi Cristina Ion sunt „eroinele” Constanţei care s-au luptat cu succes pentru medalii la Cupa României 3x3, eveniment desfăşurat la Arena de Baschet din Bucureşti.

În finala pentru locurile 3-4, Phoenix CSU Simona Halep a învins, cu scorul de 16-13, pe Agronomia Bucureşti, în timp ce, în marea finală, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe s-a impus greu, scor 21-17, în faţa Rapidului 1 Bucureşti.

Primele şase clasate au câştigat premii în valoare totală de 10.000 de euro, care au fost donate unor cazuri sociale.

„Pe lângă factorul sportiv, competiţia a avut şi o altă miză importantă, de data aceasta caritabilă.

La iniţiativa Federaţiei Române de Baschet, fiecare echipă participantă la ediţia din acest an a Cupei României 3x3 a jucat şi pentru o cauză nobilă. Pentru noi, cauza nobilă a reprezentat-o o familie din judeţul Constanţa, cu şase copii, căreia sperăm să îi oferim măcar într-o mică măsură o iarnă mai blândă”, a declarat preşedintele CS Phoenix, Cristian Mănăstireanu.

Aşadar, premiul în valoare de 1.500 de euro câştigat în teren de baschetbalistele constănţene, dar şi alte cadouri din partea Phoenix-ului şi sponsorilor săi vor fi oferite familiei Gamadin, din localitatea Ciocârlia de Jos. Şase copii minori şi părinţii lor fără venit trăiesc într-un grajd şi au nevoie de alimente, lemne, haine care să îi ajute să treacă cu bine şi peste această iarnă.

Organizată de Federaţia Română de Baschet, în parteneriat cu Sport Arena Streetball, Cupa României 2021 la baschet 3x3 a reunit la start 21 de echipe.

XXX

Echipa feminină de baschet Phoenix CSU Simona Halep va întâlni pe CSM Târgovişte în sferturile Cupei României.

„Conform tragerii la sorţi pentru stabilirea meciurilor din sferturile de finală ale Cupei României la baschet feminin, ce a avut loc la sediul Federaţiei Române de Baschet, vom întâlni pentru un loc în «careul de aşi», în dublă manşă, pe CS Municipal Târgovişte.

Cele două meciuri se vor disputa pe 29 decembrie - turul, respectiv 5 ianuarie - returul, câştigătoarele urmând să se califice în Final Four-ul competiţiei, programat pentru 26/27 februarie 2022.

Prima manşă a sfertului nostru de finală o vom disputa în deplasare, la Târgovişte, urmând ca meciul decisiv să aibă loc la Sala Sporturilor”, au transmis reprezentanţii grupării constănţene.

Celelalte partide din sferturile Cupei se vor desfăşura după următorul program: FCC Baschet UAV Arad - CSM Satu Mare, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe - CSTBv CSU Olimpia Braşov şi CSM Alexandria - BC Sirius Mureşul Târgu Mureş.

Deţinătoarea trofeului, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, şi CSM Satu Mare au fost calificate direct în sferturile de finală.

Foto: Facebook / Academia Phoenix CSU Simona Halep

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3979 secunde