Baschet / Athletic Neptun, performanță greu de egalat: câștigătoarea Cupei României 3x3 în două sezoane consecutive

138
Baschet / Athletic Neptun, performanță greu de egalat: câștigătoarea Cupei României 3x3 în două sezoane consecutive - 26166667328937418319832919572119-1638344264.jpg

Articole de la același autor

Cea de-a doua ediție a Cupei României la baschet 3x3 a avut loc la Arena de Baschet din București, aliniind la start 47 de echipe - 26 la masculin si 21 la feminin.

Echipa CSU Athletic Neptun Constanța aborda competiţia din postura de câștigătoare a Cupei României 3x3 în ediția precedentă, fiind printre favoritele la câștigarea trofeului. În formula Cristian Mâinea, Daniel Mâinea, Cezar Bărăgău și Vlad Corpodean, formaţia de la malul mării a defilat în competiție, până în finală câștigând toate cele cinci meciuri înaintea expirarea timpului efectiv de joc.

În finală, echipa antrenată de Alexandru Olteanu și Tatiana Gallova s-a impus cu Laguna Blue Sharks, scor 16-10, meci la finalul căruia Vlad Copordean a fost desemnat și MVP-ul competiției.

Athletic Neptun reușește astfel o performanță surprinzătoare și greu de egalat: să fie câștigătoarea Cupei României la baschet 3x3 în două sezoane consecutive, iar în cel mai recent sezon, 2021 - 2022 să reușească eventul în competiția masculină, câștigarea Ligii Naționale de baschet 3x3 și Cupa României 3x3, performanțe la care vine în completare și medalia de argint a Ligii Naționale de baschet 3x3 feminin.

În acest sezon, Cupa României de baschet 3x3 a fost una unică, desfășurându-se sub sloganul „Joc baschet pentru tine!”, premiile oferite de către organizatori fiind donate de echipe către proiectele sociale pe care și le-au propus să le sprijine, astfel că Athletic Neptun va dona toate premiile (mingi de baschet, tricouri, echipamente) către centrele de plasament ale județului Constanța.

„Gladiatorii din Tomis” scriu istorie în disciplina 3x3, dominând două sezoane atât în Cupa României 3x3 cât și Liga Națională de baschet 3x3, rezultate care au făcut ca doi componenți ai echipei să fie nucleul naționalei României 3x3, Daniel Mâinea, Cristi Mâinea care alături de fostul junior al clubului Alexandru Coconea și fostul jucător Christian Chițu, a obținut argintul la FIBA 3x3 Nations League U23, Cristian Mâinea fiind desemnat și MVP-ul competiției.

Cupa României 2021 la Baschet 3x3 a fost organizată de Federația Româna de Baschet, în parteneriat cu Sport Arena Streetball.

Foto: Facebook / Baschet Club Athletic Constanţa 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7611 secunde