Baschetul românesc, îndoliat. A murit fostul internaţional Pavel Visner

128
Baschetul românesc, îndoliat. A murit fostul internaţional Pavel Visner - 1-1637592065.jpg

Articole de la același autor

Baschetul românesc este îndoliat, după ce fostul mare internaţional Pavel Visner, s-a stins din viaţă, la vârsta de 82 de ani, din cauza unor afecţiuni pulmonare, informează Federaţia Română de Baschet.

Pavel Visner face parte din galeria celor mai importanţi jucători din istoria baschetului românesc, fiind unul dintre „pilonii” echipei de aur Dinamo Bucureşti, în perioada anilor ’60-’70.

Sportiv remarcabil, pasionat şi atras de jocul de baschet încă din copilăria pe care şi-a petrecut în zona Aradului, Pavel Visner s-a transferat de la CU Arad pe la începutul anilor '60 la marea Dinamo Bucureşti, echipă pentru care a evoluat până în 1974, când a decis să-şi agaţe ghetele-n cui. Ultima performanţă sportivă în afara titlului naţional cucerit de roş-albi în 1974 a fost şi calificarea în sferturile de finală ale Cupei Campionilor Europeni.

A cucerit cu Dinamo opt titluri naţionale şi evoluat mulţi ani în tricoul naţionalei României, cu care a participat, alături de alte nume mari ale baschetului autohton, printre care Mihai Nedeff, Horia Demian, Emil Niculescu şi Horaţiu Giurgiu, şi la două ediţii ale Campionatelor Europene, sub comanda antrenorilor Constantin Herold (ediţia din 1961 - locul 7) şi Vasile Popescu (ediţia din 1963 - locul 11).

În 2015, cu ocazia All Star Game organizat chiar în Sala Dinamo, a fost inclus în galeria „Legendelor Baschetului Românesc”.

Explicaţie foto: La un meci demonstrativ în Sala Polivalentă, alături de alţi veterani ai echipei Dinamo Bucureşti

Foto: Federaţia Română de Baschet / frbaschet.ro 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8071 secunde