Baschet / România a învins Islanda, în preliminariile FIBA Women's Eurobasket 2023

133
Baschet / România a învins Islanda, în preliminariile FIBA Women's Eurobasket 2023 - 1-1636717458.jpg

Articole de la același autor

Naţionala feminină de baschet a României (selecţioner Dan Calancea) a debutat cu dreptul în FIBA Women's Eurobasket 2023 Qualifiers: 65-59 cu Islanda, într-o partidă disputată pe teren propriu.

România a întâlnit un adversar extrem de solid din punct de vedere fizic, care a avut în Sara Run Hinriksdottir atât o jucătoare extrem de eficientă, cât şi, probabil, un „scouter”, sportiva evoluând în Liga Naţională, la Phoenix CSU Simona Halep Constanţa.

„Acvilele” au reuşit o defensivă bună atât pe perimetru, cât şi sub panou. Astfel, Islanda a fost nevoită să apeleze destul de mult la aruncările de la distanţă, reuşitele de trei puncte (12) fiind, practic, procedeele care au ţinut nordicele în joc.

Pentru România au înscris: Orban 19p, Fodor 17p (3x3), Stănici 10p, Ardelean 9p (1x3), Podar 6p, Ghizilă 4p.

Partida cu Islanda a consemnat şi debutul la naţională pentru Sonia Cazacu (20 de ani), Ştefania Cătinean (20 de ani) şi Anisia Croitoru (18 ani).

Sâmbătă, 13 noiembrie, dimineaţă, delegaţia României va decola spre Malaga, de unde, cu autocarul, se va deplasa la Almeria, oraşul care va găzdui partida de duminică, de la ora 19.00, ora României. Jocul va fi transmis în direct de Digi Sport 4.

Foto: Federaţia Română de Baschet / frbaschet.ro 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6365 secunde